A. Vučić: „Srbija pouzdan partner EU“

0
1830

Predsednik naše Otadžbine, pohvalio se da je „Srbija pouzdan partner EU“, izbegavajući da kaže da se za njih ne može reći da su i oni nama pouzdan partner, i odlučio je da gura rešenje koje se zove normalizacija odnosa sa „Kosovom“ samo zato što to drugi to očekuju od nas – čitaj Amerika i EU, kao što ne žele da koristimo i one male prednosti koje imamo kao država, punopravna članica UN!!!

On i Vlast Srbije ne žele da čvrsto zastupaju stav (a koji je i kiparski predsednik nedavno javno izrekao) da „RKS- Kosovo bez zvezdice“(?) nije država već teritorija Republike Srbije pod upravom misije UNMIK preko Rezolucije SB UN 1244, i da UN nisu povukle suverenitet Srbije nad teritorijom KiM predviđenom tom Rezolucijom, pa i konačno rešenje mora biti u skladu sa njome!

Namerno se previđa činjenica i ne postavlja pitanje: kako teritorija koja nije država već je teritorija pod upravom UN a sastavni je deo Srbije, može da pristupa EU i zahteva prijem u UN!!?? A pri tom, Vlasti Srbije u međunarodnim političkim odnosima ne naglašavaju da je zadatak KFORA i da štiti i teritorijalni integritet RS po Rezoluciji 1244, pa su i njihova politička istupanjai protiv Srbije nedozvoljena!!!

Foto: Geto Srbija

Sve tako i još više može, zato što i Predsednik Srbije prikriveno takav stav zastupa, i namera mu je da im On dã kao poklon, (uvijanjem u političke obmanjujuće oblande srpskom narodu), a mi da se saglasimo sa tom njegovom namerom izdaje, gubeći iz vida važno pitanje – da li to znači da će ubuduće i svaka nacionalna manjina (kojoj su data i posebna prava po Ustavu Srbije) pa i neki okrug ili region u Srbiji, moći da traži prijem u EU kao posebna celina???

Jasno nam je da će On lično „gurati“ ka potpunoj normalizaciji odnosa dve strane“, (to jest „Države“) uz ubrzan i odvojen put bez alternative ka EU, kao krajnji cilj „lepšeg“ života stanovnika Srbije, i naglasi da se eto on „žrtvuje“ (iako takvu žrtvu niko od njega nije ni tražio, ali smatra da mu je narod dodelio potpuni mandat da odlučuje o Srbiji), da „najzad“ s`leđa skine pitanje Kosmeta!!!??

Na taj način on bi potpuno ispunio dobijeni zadatak od briselskog tabora koji oni redovno citiraju birokratske fraze:

“Ovaj proces (dijalog Beograda i Prištine) obezbeđuje da obe strane mogu da nastave svojim evropskim putem, izbegavajući pri tom da jedna drugu mogu ometati u ovim naporima, i treba postepeno da dovede do sveobuhvatne normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, u formi pravno obavezujućeg sporazuma do kraja pristupnih pregovora sa Srbijom, uz izglede da obe strane budu u stanju da u potpunosti ostvaruju svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze.“

Ovakva formulacija je uobičajeno političko mrsomuđenje!!!

Ovolika briga činovničke mašinerije briselskog tabora da Srbija neprekidno igra po taktovima EU sve do njenog potpunog nestanka i gubitka suvereniteta i integriteta, a koji se među srpskim narodom prihvata na žalost ćutanjem (zato što je uočljivo da se gužva i masa ljudi može videti samo na gradskim pijacama i prazničnim vašarima po gradovima u unutrašnjosti, nego što se može zapaziti u dvomilionskom Beogradu u kome se odvija i usmerava politički život Srbije), izaziva stalnu mučninu…)!!!!

Da Vas podsetimo:  Bajka o novogodišnjim praznicima

Zabluda je o „mirnom razgraničenju“, i to istorija Srba i srpske države ne pamti!! Osim ako je to kraćenje Srpskog prostora i Srpske države uz Njen pristanak!??

Granice se postavljaju ratom i krvljom obeležavaju, na žalost, ali je tako!!!!

Srbi su uvek morali, hteli ne hteli, u rat ići – tako uvek tako sad`, tako za navek!!! I uvek su obeležavali više a u pregovorima dobili manje jer Veliku Srbiju ne vole neprijatelji a pogotovo ne Predsednikovi Prijatelji“!!!

Prebrzo se zaboravlja da su Srbiju, mimo odobrenja SB UN u zločinačkoj akciji 78 dana bombadovanja naše Otadžbine, Amerikanci na čelu i uz pomoć NATO alijanse razarali infrstrukturu države avionskim bombama, teškim, tepih, kasetnim, uranijumskim,.. , ostavljajli i žrtve među našim civilnim stanovništvom, da bi na takav način omogućili da kosovski Albanci sa svojih oko dve i po hiljade borbenih žrtava ostvare cilj otcepljenja dela teritorije Srbije da bi dobili svoju drugu albansku državu na Balkanu!!!!

Predsednik Srbije je prvo pominjao mart mesec (koji je u istorijskom smislu vezan za datume iz naše prošlosti i tragedije, kao npr. i za 25.-ti i 27. mart 1941, pa bombardovanje BG i početak Drugog sv.rata 1941., pa agresija i bombardovanja od strane NATO alijanse 24.03.1999, pa Ubistvo Đinđića, 12 marta 2003, pa 17. marta 2004. pogrom na Kosovu i paljenje crkava od strane Albanaca, pa smrt bivšeg Predsednika Miloševića 11 marta 2006., pa Skupština Kosova je 17. februara 2008. jednostrano proglasila nezavisnost, itd, itd…) da tada saopšti svoj „PREDLOG ZA REŠENJE KOSOVSKOG PITANJA“!!!!???????

Zatim je promenio termin i izjavio da će svoj predlog izneti javnosti u aprilu!!! Verovatno je čekao da overi izbornu pobedu u beogradskim izborima, a i da se razvodni devetnaestogodišnji tužni narodni pomen na 78 dana zločinačkog bombardovanja Sbije od strane Amerike i NATO alijanse, a sve u duhu ispunjavanja odredbi iz IPAP sporazuma po kome je Srbija dužna da javnom promocijom i propagandom ističe vrednosti NATO alijanse!!!

A onda su našu državnu vlast pretekli i noviji događaji demonstracijom policijske sile kosovskih vlasti u Kosovskoj Mitrovici protiv srpskog življa, u kome je deblji kraj izvukla naša strana!!!

Ne krije On ništa!! On samo dozirano saopštava „žabi koja se bezbrižno baškari u vodi koja samo što nije proključala“… !!! A žabi lepo i ništa ne preduzima; čeka da bude pojedena…… Ali je vrlo neozbiljno sa njegove strane licitiranje termina, pa se pitamo da li ono što je mislio tada (ranije), neće mislii to sada??????

Termin u aprilu (a možda bude u maju, junu, julu… kad‚narod bude na odmoru…itd?? ) je odabran, da Srbi i Srbija, podsećanjem na sve to što je gore pobrojano – trpeljivo prime Njegovu tešku odluku!!! Da ne reaguju, već da je dočekaju sa olakšanjem...!!!

On se ponosi svakom pohvalom od strane eurounijata zbog takvog njegovog „hrabrog čina izdaje države“, i zato što je brzo prešao preko činjenice da je posle 12. juna 1999. god. i davanje na upravljanje teritoriju KiM UNMIK administraciji koji su zajedno sa KFOR-om trebali da obezbedi da preko 1000 Srba i neAlbanaca budu među živima, i da se ne vode kao nestali, ali se dogodilo suprotno, jer za sve to vreme ni jedan vinovnik zločina protiv srpskog naroda nije ni pronađen, ni uhapšen a kamoli odgovarao, a briselska mašinerija je to sve nemo posmatrala punih devetnaest godina, prećutno stavljajući do znanja da bi i oni više želeli, taman isto toliko koliko i kosovski Albanci, da Srba nema na teritoriji KiM!!!

Da Vas podsetimo:  Koga je zavrbovao hrvatski špijun Hrvoje Šnajder, ili: Znamo (li) ko nam je neprijatelj

Takav stav kosovskih vlasti je svakodnevno vidljiv kroz tolerisanje napada na iovako retka povratnička i staračka srpska domaćinstva na KiM, pa se ponavljaju zlodela iz prošlosti poput paljevine kuća, krađe, prebijanja… itd… gde čak i dolazak Srba (starijih ljudi) na grobove svojih predaka za Zadušnice (dva puta godišnje), predstavlja pravu opasnost za iste!!

I Predsednk naše Otadžbine sve to zna ali gura briselske ciljeve da u tom svom rešenju baš ON bude taj koji će da omogući nacionalnoj manjini kosovskih Albanaca da formiraju i drugu albansku državu na Balkanu!!!

Sad kad` pogledamo kako je Predsednik Srbije ustoličio sudije i tužioce i integrisao ih u institucije „RKS-Kosovo bez zvezdice“ to samo pokazuje pravi smisao dijaloga koji se može završtiti u stilu – „…nemate predloge rešenja, odvažnu ODLUKU DONOSIM JA!!!!;

( Pa kaže: „U ime:….regionalne stabilnosti, u ime budućnosti naše dece, u ime konačnog pomirenja između Srba i Albanaca….u ime… izgradnje puta Niš – Drač, … za funkcionisanje Fonda za Zapadni Balkan, pa za nesmetano funkcionisanje regionalne kancelarije za mlade u Tirani, pa za osnivanje jedinstvene carinske unije zapadnog Balkana, pa za i tandara – mandara…, i ODLUČIO SAM da izvršim promenu Ustava putem amandmana (da se ne bismo iscrpljivali kroz referendum) jer nam je najvažniji mir“!!!???

Kakav će to državni presedan da bude kada se jedna punopravna članica UN odrekne dela svoje teritorije oružanom pobunom i agresijom otete!!!??? Takav postupak uz odustajanje i samoodricanje naroda od dela teritorije sopstvene države, članice UN, suverene, nezavisne i države sa integritetom (kao što reče Predsednik Srbije), bio bi međunarodni presedan koji bi se koristitio uvek kada bilo gde u svetu separatistički pokreti žele da pravdaju ostarivanje svojih teritorijanih ciljeva, pa i ratom!!!

Vrh države očekuje da se narod saglasi i učestvuje u političkoj podvali, izdaji nacionalnih interesa i nepoštovanju Ustava Otadžbine!!!!

U takvom slučaju, Predsednik Srbije ima još veće šanse, da sutra, posle predate ZSO u “RKS-Kosovo bez zvezdice“, još lakše preda Rašku i Raški okrug u „Sandžak,“ pa su tu separatistički zahtevi nacionalne manjine Albanaca i zatezanje u Pčinjskom okrugu, pa onda će iz daljine da gleda nastanak rovarenja i po Vojvodini u korist Mađara, … , pa talasanje u istočnom delu Srbije kroz rumunske i bugarske aspiracije u Dimitrovgradu….; samo u EU da igramo….!!!????

Predsednik Srbije i dalje ne želi da reaguje protiv činovnika iz briselskog tabora koji zahtevima i novim uslovima komplikuju pristupanje Srbije (kao države) EU, a ovamo podstiču i forsiraju prijem u EU – teritoriju koja nije pravno priznata država, niti su je priznali (kao državu) sve njene članice i još vrši pritisak na te svoje države da priznaju samostalnost teritorije „RKS- Kosova bez zvezdice“!!!???????

Da Vas podsetimo:  Srbi i istorijska perverzija

Ako EU „poštuje Ustave države članica i kaže da se teritorije tih država ne mogu otcepiti protivno ustavnoj proceduri“ (kao što umeju da naglašavaju posle katalonskih događaja u Španiji), da li to znači da se EU protivustavno i protiv standarda međunarodnog prava meša u Ustavnost Republike Srbije, i smatra da je tom briselskom taboru dozvoljeno da ne poštuje Ustav RS, i da svesno EU svojim postupcima teži da se Srbija razgrađuje, dok je ostalim državama to zabranjeno!!???

A njima se ipak dozvoljava zato što Predsednik Srbije koji treba da odražava jedinstvo naše Otadžbine, ne želi da im se usprotivi zato što On predvodi Srbiju putem bez alternative!!!!

Kosovski Albanci ni sami ne sprovode Zakone koje je izglasala njihova skupština, pa tako ni Briselski sporazum koji je postao Zakon i koji jeproglasila tadašnja Predsednica „RKS-Kosova bez zvezdice“, da bi se dve godine kasnije predomislila i Ustavnom sudu kosovskih vlasti podnela zahtev da sud donese odluku o privremenoj meri nesprovođenja dela sporazuma o ZSO, i sud je takvu odluku i doneo!!! A osoblje EULEKS-a, kao „misije podrške kosovskim organima u vladavini prava“, je nesprovođenje onih zakona zbog kojih su tu, to propratilo „češanjem svojih mošnica“; toliko o njihovoj misiji!!!

(E sad`, nama je jasno bez čijeg odobrenja ne bi takav ucenjivački sporazum bio i potpisan, i ko je žrtvovao „Srpsku listu“ da postane ligitimni predstavnik Ramuševe Vlade)!!!

Eto zašto je „RKS – Kosovo bez zvezdice“ sve više država, a Srbija sve više bez Kosmeta i još dalje od njega!!! Pa i zato što Haradinaj javno izjavljuje:“ …Međutim, briselski dogovor, koji jeste bio nekakvo napredovanje, podrazumeva Zajednicu koja se ne uklapa u ustavni okvir, i zato je Ustavni sud oborio neke od članova tog sporazuma“!!!

On javno kaže kako Ustavni sud „RKS- Kosovo bez zvezdice“, ima veću snagu ne samo od briselskog dijaloga već i od Vođa zenlje!!! A Kod nas je Predsednik baš mnogo jak, posebno u ispunjavanju želja briselskog tabora!!

Na kraju će glumački patetično, Predsednik Srbije pokušavajući da pravda svoj „predlog“ (čitaj odluku) reći kako će i Kosovski Albanci biti „nezadovoljni“(?) zato što će imati ZSO, a zadovoljni jer su dobili državu „RKS–Kosovo bez zvezdice“!!!

I Predsednik/ca Vlade Ana, (zajedno sa svim ministrima, poslanicima, stranačkim liderima i političko kratkovidim članovima stranaka) sprovodi PODVALU (u zamisli Predsednika Srbije) kroz zamajavanje naroda nazvanu „dijalogovanje“, sa ciljem da se (zavijanjem u političke oblande), nacionalnoj manjini kosovskih Albanaca u Republici Srbiji (po Ustavu), učvrste institucije i zaokrugli vlast kosovskih Albanaca, (na čijem čelu su sada sada bivši „komandanata UČK“ ) i POKLONI im vlasništvo nad svim resursima i delu teritorije Srbije i dodatno im pomognu da uvećaju svoje postojeće (zvanično prijavljeno) bogatstvo .

Vrh države očekuje da se narod saglasi i učestvuje u političkoj podvali, izdaji nacionalnih interesa i nepoštovanju Ustava Otadžbine!!!!

A Srbija će biti „zadovoljna“ jer je „dobila“ (auuuu… baš je dobila!!) ZSO, a nezadovoljna jer je izgubila KOSMET!!!????

Nije to hrabar predlog (kako to ume da kaže Zorana) u ostvarivanju ciljeva Srbije, već je hrabar potez Otadžbine u samourušavanju države i odustajanju od AP KiM!!!

©Geto Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime