20 hiljada potpisa za izbore na KiM

0
760

Srbi sa severa Kosova i Metohije i njihovi predstavnici, ne oni koje je Beogradski režim nametnuo već legalno izabrani na lokalnim izborima po zakonu Republike Srbije, sakupili su oko 20 hiljada potpisa zahtevajući da se i na ovom prostoru održe srpski lokalni izbori.

Nemanja-Jaksic
Nemanja Jakšić / Foto: KM Novine

Vlast izabranu na poslednjim održanim lokalnim izborima po zakonu RS, Vlada je raspustila i protivno svim zakonima i krajnje kriminalno ukinula 2013. godine.

„Ono što se kasnije dešavalo jeste uvođenje takozvanih privremenih veća, što je dozvoljeno po Zakonu o lokalnoj samoupravi, međutim njihov rad je ograničen na 60 dana, odnosno Narodna Skupština je u obavezi da u roku od dva meseca raspiše nove lokalne izbore za jedinice koje su raspuštene. Oni to nisu učinili i trenutno Kosovom i Metohijom vladaju privremena veća koja su van mandata, odnosno nelegalna, neligitmna, te takvi ljudi ne mogu da vode nekoga i da budu odgovorni za srpski narod koji je opstao i ostao da živi na Kosovu i Metohiji“ rekao je za KM Novine Nemanja Jakšić, predsednik opštinskog Odbora DSS koja je u saradnji sa drugim patriotskim organizacijama i građanima sakupila neophodne potpise za podnošenje jednog ovakvog zahteva.

Jakšić je napomenuo i da je preostali srpski narod ucenjen socijalnom pomoću, ličnim primanjima, gubitkom posla i drugim vrstama pritisaka kako bi prihvatio protivustavne poteze srpske vlasti a na svoju štetu. Tim istim pritiscima narod je bio primoran i da sačeka i aplaudira Aleksandru Vučiću tokom posete koja je nedavno otkazana dan ranije. Sve to ukazuje, smatra Jakšić, da su Hašim Tači i Aleksandar Vučić u jakoj sprezi i rade na ostvarenju istog cilja koji je „nezavisno Kosovo“ kaže on.

A ostvarenje tog cilja neće biti moguće bez pristanka srpskog naroda. Dvadeset hiljada potpisa Srba koji žive na Kosovu i Metohiji dokaz je za to. Ne tako davno svega 5 hiljada kako ovdašnji Srbi tvrde, falsifikovanih potpisa i to uz veliku medijsku kampanju kojima je Aleksandar Vulin vraćen na mesto direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, barem je četiri puta jači argument da Vlada poštuje sopstvene zakone na celoj teritoriji svoje države.

Da Vas podsetimo:  Vučiću, tvoje je vreme isteklo – u interesu države i Kosova i Metohije treba da se povučeš

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovi potpisi biće predati narednog četvrtka predstavnicima Vlade u Beogradu.

To što je trenutni sastav Vlade u ostavci nije izgovor da se ne poštuje volja naroda a neće biti ni izgovor kada bude došlo vreme da oni koji su kršili Ustav i izdali svoju državu za to i odgovaraju pred zakonom.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime