Stiglo do Vučića: Želi na mesto opštinskog funkcionera, a celu platu daje “posrnulim” preduzećima!?

0
2680

Član Srpske napredne stranke iz Niša, Žarko Đorđević, prosledio je na nekoliko adresa svoju “nepristojnu ponudu” u kojoj se navodi da želi da zauzme mesto zamenika predsednika opštine Crveni krst u ovom gradu, i to besplatno jer svoju platu želi da poklani “posrnulim gradskim preduzećima. Kako je naveo u dopisu kandidature, on bi svoju platu (koja na toj funkciji iznosi oko 100.000 dinara) poklonio na ravne časti Hitnoj Medicinskoj pomoći, JKP”Gorici”, a trećina novca bi bila izdvojena i za Narodnu kuhinju. Đorđević je svoj dopis poslao predsedniku opštine Miroslavu Milutinoviću, ali i premijeru Aleksandru Vučić, Predsedniku IO-a Radomiru Nikoliću i povereniku GO-a SNS-a u Nišu, dr Milanu Stanojkoviću.

Žarko Đorđević
Žarko Đorđević

Žarko Đorđević – Poštovani predsedniče Miroslave Milutinoviću, dostavljam vam svoju kandidaturu za zamenika predsednika opštine Crveni Krst iz sledećih razloga: Časno, pošteno i predano ću raditi i zalagati se za interese građana Opštine Crveni Krst i građane grada Niša. Ukoliko budem izabran i postavljen na spomenutu dužnost odričem se svih novčanih prinadležnosti koje bi mi pripadale po propisima i to sve u korist: – Hitne pomoći Niš, JKP Gorica Niš i Narodna kuhinja Niš-navodi on u dopisu.

On dalje kaže da će “ove novčane uplate dokazivati uplatnicama preko kojih će novčana sredsva bivati uplaćena navedenim institucijama.

– Posedujem visoko obrazovanje što bi obezbedilo visok kvalitet u radu a isto to sam dokazao i učestvovanjem u izradi projekta, a jedan od njih je bio i na nivou grada što ću vam u prilogu uz diplomu i radnu biografiju dati na uvid. Imam podršku najmanje 80% članova SNS-a Mesnog odbora Stevan Sinđelić a i velikog broja građana Niša, kako članova tako i vanstranačkih. Nadam se da ste saglasni da posedujem kvalitete za navedeno, upražnjeno mesto zamenika predsednika opštine Crveni Krst, naveo je Đorđević u kandidaturi.

Da Vas podsetimo:  Posle hapšenja Novice Antića - Da li se pakuje srpski Drajfus

Đorđević trenutno radi kao službenik “Parking servisa” u Nišu, a jedan je od onih koji je hteo da dovede Francuza Pjera Verzoa čija je želja bila da postane Nišlija i sav porez ostavi državi Srbiji. Od toga nije, na žalost bilo ništa.

kandidat-slika

– Osnovni motiv moje kandidature je da eventualnim imenovanjem na mesto zamenika opštine, dobijem zvanično mesto kako bih institucionalno primao investitore koje dovodim u naš grad i na taj način podigao na viši nivo ozbiljnosti pregovore sa istim. Primetio sam da građani nisu ni malo zadovoljni radom pojedinih visoko pozicioniranih funkcionera, kojima visoke mesečne nadoknade nisu dovoljan motiv da se bave problematikom otvaranja novih radnih mesta. Ovim bi se potencijalna mogućnost za zapošljavanje povećala a samim tim i ugled naše stranke u gradu – poručio je Đorđević u pismu kandidature.

pier1
Đorđević, Pierre Vernizeau, Sibinović

Opština Crveni krst: Mesto jeste upražnjeno, ali…

U opštini Crveni krst u Nišu nismo uspeli da dobijemo zvaničan odgovor. Nezvanično saznajemo da je mesto zaista upražnjeno već godinu dana, ali da po Zakonu o lokalnoj samoupravi to mesto ne može popuniti “treće lice”.

– Zakon jednostavno navodi da zamenik predsednika opštine mora biti lice koje će se kandiidovati iz redova izabranih odbornika. Tek posle toga, tačka se stavlja na skupštinsko izglasavanje – nezvanično saznajemo u ovoj opštini.

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime