Overena dokumenta iz Bugarske potvrđuju KRIK-ovu priču

0
954

2014-dokument-resenje-potpisao-Sinisa-Mali1-1024x480Ova dokumenta novinari KRIK-a preuzeli su danas 22.10.2015. iz bugarskog trgovinskog registra sa zvaničnim pečatom i potpisom službenika registra kao potvrdom njihove validnosti.

Reagujući na priču KRIK-a o kupovini 24 stana na bugarskom primorju, gradonačelnik Beograda potvrdio je da je bio direktor ofšor firmi koje su kupovale stanove u 2012. godini. Rekao je da je rešenje iz februara 2015. godine koje je KRIK objavio falsifikat i istakao da sa tim firmama nema nikakve veze od kada je postao funkcioner početkom 2013. godine.

Overena dokumenta koja je KRIK zahvaljujući kolegama sa portala Bivol.bg dobio danas iz zvaničnog registra, pokazuju suprotno.

KRIK je iz bugarskog registra danas uzeo overenu dokumentaciju za firmu „Brigham Holding & Finance Inc.“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva koja pokazuje da se Siniša Mali još uvek zvanično vodi kao direktor ove kompanije. Između ostalog tu je i rešenje iz 2014. koje je Siniša Mali potpisao kao direktor ove ofšor firme.

Objavljujemo i video koji pokazuje da se jednostavnom pretragom vebsajta zvaničnog bugarskog poslovnog registra može naći rešenje iz februara 2015, za koje Mali tvrdi da je falsifikat.


Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Mali je pokazao nekoliko dokumenata, ali oni ne osporavaju istinitost KRIK-ove priče.

Dokumenta koja je gradonačelnik dao novinarima nisu overena, a rešenje iz marta 2015. koje, kako kaže gradonačelnik, postoji u bugarskom registru, novinari KRIK-a nisu pronašli uvidom u kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na ove kompanije.

Taj dokument navodno govori da je direktorka i vlasnica ofšor firmi advokatica Ana Ivanova Panajotova.

Panajotovoj je Mali još 2012. dao punomoćje, pokazuju zvanična dokumenta. Mali ju je ovlastio da u njegovo ime potpisuje i priprema poslovnu dokumentaciju, kao i da ga zastupa u poslovima koji se tiču podnošenja papira za poslovni registar. Ona je takođe podnosila dokumentaciju za Srđana Dabića, bivšeg direktora „Lukoila“, od koga je Mali kupio stanove.

Da Vas podsetimo:  Joey i Časni krst. Najčasniji.

Nejasno je kako se sada ova advokatica pojavljuje kao vlasnica ofšor kompanija koje poseduju stanove.
Gradonačelnik je novinarima predočio i izjave Panajotove i jednog bugarskog prevodioca koje navodno pokazuju da on nije direktor ofšor firmi. Nijedna izjava nije overena i ne predstavlja zvaničan dokument.

Mali je dostavio sledeća dokumenta:

  • Pomenuto rešenje iz 2015. godine.
  • Izjavu prevodioca Borisave Kostove Petrove iz Bugarske koja je potpisala dokument iz februara 2015. koji je KRIK pronašao u zvaničnom registru i objavio. Petrova izjavljuje da nije potpisala pomenuti dokument, te da je njen potpis falsifikovan.
  • Izjavu bugarske državljanke Ane Ivanove Panajotove koja tvrdi da je zapravo ona vlasnik i zastupnik ofšor kompanije koja je kupovala stanove – a ne Siniša Mali.

U kompletnoj arhivi dokumenata firmi povezanih sa Sinišom Malim, u toku 2013. i 2014, kada je obavljao javnu funkciju savetnika prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda, podneto je više dokumenata sa potpisom Siniše Malog. Neka od tih dokumenata nemaju datum, ali je u zvaničnom registru navedeno kada su tačno podneta.
Objavljujemo dokumentaciju sa potpisom Siniše Malog iz 2013. i 2014.:

KRIK će nastaviti da istražuje ovaj slučaj.

Dragana Pećo

krik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime