70.000 dolara i stan porodicama sa više dece

0
985

Lukasenko-Putin.jpgPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je odobrio programe za podsticanje nataliteta u zemlji . Prema programu za prvo dete će porodice dobijati 10 hiljada dolara, a porodicama sa više dece biće pokriveni svi životni troškovi.

” Novac će se naći, to nije problem. Ali, ako nemamo dovoljno ljudi – onda ne postoji razlog da govorimo o nezavisnosti , ” – naglašava Lukašenko.

Prema njegovim rečima, za drugo dete porodice će dobiti 20 hiljada dolara , a za treće – 40 hiljada dolara. Porodice sa više dece će dobiti stanove. Prema preliminarnim obračunima, za realizaciju ovog projekta biće potrebno više od dve milijarde dolara .

Kako bi se suzbio demografski pad u Belorusiji, država namerava da plati sve procedure za “in vitro” oplodnju . Lukašenko primećuje da je zemlja već postigla dobre rezultate nakon odobravanja programa, a da će u 2014.godini Belorusija dostići nulti indikator stope nataliteta i mortaliteta. “Ovo je pobeda” – raduje se predsednik .

Belorusija razvija model modernog socijalizma, pokazuje dramatične dobitke u nezaposlenosti (nezaposlenosti u Belorusiji skoro i da nema), minimalni životni standard (početna plata je $ 650) i naučni napredak (Belorusija ima najveću proizvodnju traktora i iskorišćenosti poljoprivrednog zemljišta u svetu).

Izvor: worldtodaybg.com

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime