Dragan Petrović: O političkom i društvenom životu Srbije

0
1588

TV Most Novi Sad, nova politička emisija Presek, gost dr Dragan Petrović (video), tema predstojeći predsednički izbori u Srbiji

Novosadska televizija Most neguje tradiciju slobodnog medija za prilike u Srbiji, pa je prelazak na Gradsku tv Apolo (koja je u vlasništvu od nedavno SNS) Mikija Vukašinovića i Bojana Panaotovića, koji su više od deceniju vodili kultne emisije O svemu pomalo sa i Ekstremi, nadomešteno otvaranjem novih emisija Gnosa i sada Presek. Emisiju Presek vodi mladi voditelj debitant Nikola Bulatović, i ona predviđa u terminu od oko 70-75 minuta sa jednim gostom večeri pretresanje aktuelnih tema domaće i međunarodne politike.

Prvi gost emisije Pravac je bio dr Dragan Petrović koji već praktično deceniju i po gostuje na televiziji Most izazivajući veliku pažnju šire javnosti. Emisija je održana devetog marta, pa je osvrt na taj kontraverzan datum bio i uvodna tema. Centralna tema emisije je stanje u političkom i društvenom životu Srbije, predstojeći predsednički izbori i situacija u regionu. Iako je Aleksandar Vučić kandidat na predsedničkim izborima aktuelne vlasti najviše favorizovan od strane medija, analitičara, režima, Petrović smatra da to ne mora značiti i njegovu sigurnu pobedu, naročito ako bi se održao drugi krug izbora.

Od kandidata predsedničkih Petrović je za one koji predstavljaju patriotsku opciju označio Boška Obradovića i Milana Stamatovića. Ukazujući na mnoge neravnopravnosti i odstupanja od demokratskog obrasca, pa čak i izvesne regresije u odnosu na prethodni period pluralizma, koji danas postoji u Srbiji, Petrović smatra neophodnim promenu postojećeg kursa aktuelnih vlasti, jer on uz svu medijsku blokadu i pritisak, od ekonomije, socijalne politike, do državnih pitanja i demografije, ne daje rezultat, naprotiv Srbija je u višedimenzionalnoj krizi. Otuda ogromno i od medija kontrolisanih prikriveno nezadovoljstvo građana može rezultirati u sledećih godinu-dve promenom režima, a čak i na predstojećim predsedničkim izborima Vuk Jeremić recimo ima šanse da ugrozi Vučića, a u manjoj meri i Šešelj, Obradović ili još neki kandidat ako bude drugog kruga. U drugom krugu, ako do njega dođe praktično svi će glasati protiv Vučića i stoga on pokušava da uz sve pogodnosti kojima raspolaže, a što sve čini demokratski proces vrlo upitnim, pobedi već u prvom krugu.

Da Vas podsetimo:  SUZA KOSOVA - Pavlina Radovanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime