A, može li Božo Vrećo za premijera..?

1
1418

Pokušavajući da zamislim Marjana Rističevića i Aleksandra Martinovića sa visoko podignutim rukama na skupštinskom glasanju za Anu Brnabić, u misli mi stiže ona slika Palme i Dačića, u kratkim pantalonicama i sa sandalicama na nogama: oba zajašila ”vespu”, a Dačić i Palmu…

2017-06-20_055329I vidim Bogoljuba Karića kako podržava Palmu u domaćinskom stavu prema Ani, sve dok se Palma nije nakrivio na stranu suprotnu od Predsednikove, na koju je Karić ekspresno prešao… Toliko se palma nakrivila, da će možda i da padne. Vulinu se to ne može dogoditi – iako je pre obznane mandatara insistirao da budući premijer bude isključivo iz SNS, a sada ’ladno podržava suprotnu. Predsednikovu odluku…

Taj nikada neće pasti sa vlasti!

Ako se, jednog dana, koalicija bude rasturala, njega će morati hirurški da odstrane sa onog mesta…

Foto: Domaćini

Ovako bi mogli do sutra, ali – hajde da završimo sa lakrdijom i postavimo jedno ozbiljno pitanje:

Od kada to većinu u Skupštini ne obezbeđuje mandatar, nego Predsednik?

Do sada je bilo da mandatar uveri predsednika da ima većinu, sada Predsednik ubeđuje mandatara da ima većinu!

Dnevnom listu kojem čitaoci ni čitulje ne poveravaju, ne verujem kada objavi da mandatar naprasno nema većinu, ali kada to kaže ministar policije, po radnom mestu dobro obavešteni Nebojša Stefanović, onda stvarno ne verujem da naprednjaci nemaju većinu za Anu.

Nego imaju potrebu da se do skupštinske zakletve manje priča o njoj, a više o tome – ima li većinu…

Kao što se na predsedničkom predstavljanju mandatara više pričalo o mržnji, daviteljima, provokatorima i monstrumima, nego o mandataru.

Da se neko ne doseti kako smo već imali naše ”u inostranstvu odgojene eksperte”, Božidara Đelića koji je, bogami, i potrajao, i drugog, nejačkog Nebojšu Krstića, koji je bio kratkog veka.

Da Vas podsetimo:  Večernja šetnja za naše četvoronožne drugare

Ana treba da bude ”zlatna sredina”, ni ”preduga” ni ”prekratka” na funkciji koja joj je namenjena.

Da bi smo jednog dana čuli: ”Eto, učinio sam sve da nam bude bolje, da naša zemlja napreduje, da nam se čitav svet divi, ali ste vi, dragi građani, toliko zadrigli i ksenofobični da ste sve upropastili, jer vam nije po volji žena koja nije domaćin, a vrhunski je ekspert! Sada moramo sve iz početka, od izbora, pa dalje… Zašto mi to radite..?”

A, ako sam očitavajući poligraf pogrešio, pa se pokaže da naprednjaci zaista nemaju većinu za Anu, da l’ su razmišljali o Boži Vreći..?

Ima brkove i bradu, što se ovde epski ceni, a lepše i peva od Dačića..?

Ako Božo u Srbiji nije mogao da bude Koštana, valjda može biti premijer..!?


Radoje Andrić

www.iskra.co

1 KOMENTAR

  1. Nije Nebojša Krstić nego Lazar Krstić. Ali i nije neka greška ekonomski učinak bi bio isti jer je i Lazar Krstićbio više stučnjak za marketing nego li za ekonomiju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime