Aerodromi Srbije nemaju informacije da se falsifikovani rezultati testova na koronu prodaju na niškom aerodromu

0
592
Foto: printscreen

Aerodromi Srbije nemaju saznja saznanja da se na niškom Aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

U trenutku kada je kontakt putnika i aerodrmskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

„Terminalna zgrada aerodroma ,,Konstantin Veliki“ Niš se nalazi na području graničnog prelaza i pod stalnim je nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbeđivanja aerodroma. Objekat je pokriven i 24 – časovnim video nadzorom. Po saznanju iz štampe obavestili smo nadležne službe koje će izvestiti javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje“, ističe se u saopštenju.

Aerodromi Srbije kažu da ih raduje povećanje broja putnika iz Severne Makedonije i nadaju se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste usluge aerodroma Konstantin Veliki, pogotovu nakon najave Vlade Severne Makedonije da se od 26. juna 2020.godine otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom.

Makednoski mediji objavili su juče da građani Severne Makedonije koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma imaju mogućnost da na tom  aerodromu kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evr. Takođe su naveli da prevoznici koji ulaze u Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce takođe navode da se za 65 evra takav negativan test lako može kupiti na vranjskim benzinskim stanicama.

Izvor: Jug Media

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime