Aerodromski restoran u Nišu zakupili gastarbajteri iz Beča bliski SNS

0
937

Na konkurs Aerodroma “Konstantin Veliki” za iznajmljivanje restorana Avio krilo, javila se samo firma Big Size iz Žagubice, u vlasništvu porodice Trifunović koja decenijama živi i radi u Beču. Vlasnica firme je supruga bečkog biznismena, člana Upravnog odbora Fudbalskog kluba Radnički Niš i prijatelja brojnih srpskih SNS funkcionera Živojina Trifunovića – Žike Bombe.

Novembra 2018, tadašnji zakupac Avio krila otkazao je ugovor, pa je mesec dana kasnije, Aerodrom javnim pozivom krenuo u potragu za novim zakupcem. Glavni uslov za iznajmljivanje restorana od 406 kvadrata u aerodromskoj zgradi, prema oglasu, bilo je da u opremanje zakupac uloži najmanje 10.000 evra.

Podnosilac ponude prilikom podnošenja ponude dužan je da garantuje da će, ukoliko bude izabran kao najpovoljniji podnosilac ponude, u roku od 3 meseca od dana zaključenja ugovora, uložiti u uređenje i opremanje poslovnog prostora najmanje 10.000 evra, o čemu će obavestiti Aerodrom i dostaviti dokaze i koji nakon 24 meseci prelazi u vlasništvo JP “Aerodrom Niš” – piše u oglasu.

Od nedavno, restoran je gostima ponovo otvorio vrata. Sa renoviranjem, stigao je i novi vlasnik. Kao jedini ponuđač, javila se firma Big Size sa sedištem u Žagubici. Prema podacima sa APR-a, ova firma nema zaposlenih.

Big Size je od 2015. u vlasništvu Hatke Trifunović, supruge biznismena Živojina Trifunovića Žike Bombe, koji 46 godina stanuje u Beču i koji sa Nišom ima još jednu vezu – fotelju u Upravnom odboru FK Radnički. Tu je od početka godine, od kada nama objašnjenja kako se Žagubičanin iz Beča našao u niškom superligašu i da li su veza sa klubom poznanstva sa funkcionerima SNS i SPS.

Iako je formalno, prema APR-u, Big Size registrovana za trgovačku delatnost, Trifunović objašnjava da njegova supruga i on imaju iskustva u ugostiteljstvu.

Da Vas podsetimo:  Da li se u Srbiji umire samo od korone?

Da l’ trgujem pasulj i koka kolu na veliko ili na malo isto ti je, ali moja žena ima i druge dozvole. Ja sam inače kuvar po zanimanju. I žena je isto radila. Držali smo kafiće i restorane u Beču, tako da smo stručni što se toga tiče – kaže Trifunović.

Trifunović u „zagrljaju“ funkcionera aktuelnog režima

Bar do 2016. Trifunović je bio funkcioner Jedinstvene Srbije, a Fejsbuk profil mu je krcat fotografijama sa srpskim političarima od Dragana Markovića Palme, do predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Trifunović je prisustvovao i SNS mitingu u Beogradu 19. aprila, ali uprkos svemu tome, tvrdi da nije član nijedne stranke i da se “slika sa Srbima u Beču”.

To ja volim da se slikam, gde ima naših ljudi. Ali u stranku još nisam nijednu. Nisam se još opredelio. Bio sam u Beogradu na miting SNS, ali nisam član stranke, ni funkcioner – tvrdi Trifunović.

Podsetimo, početkom novembra 2018. prethodni zakupac Avio krila izašao je iz tog posla.

Stefan Marković
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime