Akcija doniranja knjiga

0
788

6946-knjige-580x326

Međunarodni dan knjige je idealno vreme da se prihvatimo nekog interesantnog naslova, da poklonimo knjigu, kao i da inspirišemo mlade da čitaju i da vole knjige. Upravo zato su danas pokrenute brojne akcije, poput donacije „Novak Đoković Fondacije“ od 550 knjiga školi u Valjevu.

„Novak Đoković Fondacija“ je drugu godinu zaredom obeležila Međunarodni dan knjige uručivanjem 550 knjiga Osnovnoj školi „Vladika Nikolaj Velimirović“ u Valjevu.

Izbor škole je prvenstveno bio određen činjenicom da su njeni učenici izgubili veliki deo literature iz prostorija biblioteke usled prošlogodišnjih majskih poplava.

Među doniranim knjigama su se našli naslovi kao što su „Čarobnjak iz Oza“, „Alisa u zemlji čuda“, „Pet prijatelja“ i druge knjige koje bi mogle biti interesantne osnovcima.

– Ljubav prema knjigama je jedna od najvažnijih stvari koje možete da podstaknete kod deteta. Čitanje je od vitalnog značaja za svakog od nas, jer utiče na razvoj inteligencije, kako emotivne tako i opšte, na obrazovanost, podstiče maštu. Misija naše Fondacije jeste razvoj dece, rani i kasniji, što podrazumeva i dostupnost knjiga koje ovaj proces čine lakšim. Verujemo da današnja deca čitaju štivo koje je drugačije nego pre 20 godina i trudili smo se da odabrani naslovi budu aktuelni i zanimljivi – izjavila je Maja

Knjige su obezbeđene uz pomoć Kreativnog centra, Izdavačke kuće „JRJ“ i knjižare „Evro-Guinti“.

– Za školu od 650 đaka ovo je veoma značajna donacija. Do sada smo raspolagali skromnim sredstvima kojima smo kupovali prvenstveno lektiru, a kako postoji interesovanje za vanlektirna dela, ovo što će biti od sada u ponudi obradovaće sve učenike. U njihovo ime zahvaljujemo se Novak Đoković Fondaciji – izjavio je Predrag Gojković, direktor škole.

Da Vas podsetimo:  Patolozi

Pogledajte kako su učenici reagovali na celu akciju koja će im sigurno doneti puno zabave, ali i vredna iskustva, informacije i znanje.

Dnevno.rs / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime