Akcija za pomoć porodici Virijević

0
480

pomocNovinarke iz Novog Sada, Biljana Gavrić i Sandra Zekić, pokrenule su humanitarnu akciju „jedna kafa, jedna sreća, nečija još veća“ sa ciljem da se prikupe sredstava za pomoć osmočlanoj porodici Virijević koja živi u 12 kvadrata u kontejnerskom naselju u Gračanici, na Kosovu i Metohiji.

Gavrićeva i Zekićeva, uz pomoć nekoliko kolega, prodaju kafu iz kafemata, a Novosađani novac ubacuju u kutiju za prikupljanje pomoći.

Njih dve su kafu juče prodavale na Trgu slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću, a danas ispred Limanske pijace i, kako su rekle Tanjugu, zadovoljne su odzivom sugrađana.
„Porodica Virijević je, na žalost, u ratu ostala bez svoje kuće na Kosovu i Metohiji i sada živi u kontejneru od 12 kvadrata u Gračanici. Od šestoro dece u toj porodici dvoje idu u osnovnu školu, troje su predškolskog uzrasta, a najstarija ćerka Dragana ima 18 godina i na žalost teško je bolesna, ima tumor na mozgu, nepokretna je i slepa“, rekla je Gavrićeva.

Ona je ispričala da se sa porodicom Virijević upoznala 2013. godine kada je radila priču za „Prvu TV“ iz kontejnerskog naselja u Gračanici.

Gavrićeva je i ranije organizovala humanitarne akcije u kojima je za porodicu Virijević prikupljan novac, školski pribor, knjige za školu, odeća i obuća, sredstava za higijenu i druge stvari neophodne za život, ali, kako je kazala, na taj način se kratkoročno rešavaju trenutni problemi sa kojima se svakodnevno susreće ta porodica.
„Od kada su smešteni u tom kontejnerskom naselju Virijevići nemaju osnovna sredstva za život. Primaju socijalnu pomoć iz Srbije od dve i po hiljade dinara mesečno po detetu i to je sav novac na koji sigurno mogu da računaju tokom meseca“, istakla je Gavrićeva.

Akcenat u najnovijoj akciji, koja je u toku, je na prikupljanju novca za lekove za obolelu devojčicu Draganu, najstarije dete u porodici Virijević, jer su ti lekovi, kako je naglasila Gavrićeva, izuzetno skupi i nemoguće ih je obezbediti kao vid donacije.

Ta humanitarna akcija će biti nastavljena i narednih dana, a Gavrićeva i Zekićeva su najavile da će tokom marta ponovo u Gračanici posetiti porodicu Verijević kada će Dragani predati neophodne lekove za čiju kupovinu veruju da će prikupiti dovoljno novca.

kossev.info / Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime