Ako se Vučić kandiduje za predsednika Srbije – neću mu izaći na crtu

1
409

BELGRADE, SERBIA - MAY 19: Serbian Progressive Party (SNS) Aleksandar Vucic leaves after his meeting with President of Serbia Tomislav Nikolic for consultations to form the Serbia's new cabinet, in Belgrade, Serbia on May 19, 2016. Kristina Maslarevic / Anadolu Agency, Image: 285893975, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

2017-01-01_041435

„Neveru mu spočitavaju oni koji bi zarad interesa izdali i svoje najmilije. Svađaju nas, pišu da mu otežavam posao, da mu stavljam klipove u točkove, nagađaju kako će me Vučić izneveriti i slično. On to neće učiniti, pre svega jer nije izdajnik, već borac, a radi samo ono što je u interesu Srbije“, rekao je Nikolić u intervjuu za Kurir.

1 KOMENTAR

  1. Nikoliću, i Buharin je kada ga je Staljin uhapsio, kako je sa velikim prezirom napiso Solženjicin “… blejao sve što je naređeno, ropski ponižavao sebe i svoja uverenja, priznao zločine koje nije mogao da izvrši i polivao se vlastitom mokraćom….” ali je ipak streljan. Poslednj želja mu je bila da napiše pismo Staljinu i napisao je :”Koba, zašto ti je bila potrebna moja smrt?” Jer Staljin je bio surov, pokvaren i veoma sujetan a poredak koji je stvorio je bio apsolutna samovolja koja je ugrožavala elementarne slobode i sva prava, i koja je izbacila pravičnost i humanizam iz sistema. Ovaj opis jako odgovara Vučiću i njegovom načinu gledanja na vlast. Problem je samo što je Staljin bio nacionalno orjentisan i, iako Gruzin, veliki rusofil, a Vučić je srbomrzac sa odsustvom nacionalne svesti. Ono što je za Tomu bitno je da dobro razmisli šta će mu biti poslednja želja. Naravno, to važi i za Srbe ako Vučić pobedi na izborima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime