Ako uvaljuju „svojima“, šta tek rade Srbiji

0
640

colgate-pasta-za-zubeMoglo bi se pretpostaviti da je malo građana u Srbiji koji se nisu upitali, šta nam to sve prodaju (čitaj, uvaljuju) srpski prijatelji sa Zapada? Od paste za zube do čokolade, pa i mnogih drugih prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu, teško je nabaviti stranu robu ispisanu na nekom od jezika „zapadne civilizacije“. Uglavnom nam se plasiraju proizvodi sa deklaracijama štampanim na srpskom i makedonskom jeziku, a sve je to namenjeno za tržište Makedonije, Srbije i BiH.

Vidimo da je kontrola prozvoda u Češkoj pokazala da zapadnoevropski proizvođači prave robu koja je različitog kvaliteta, jedno je ona za sopstvene građane, a druga roba je za istočnoevropsku zabludelu klijentelu. Ako se tako bezočno podvaljuje „članovima porodice“ u „jednoj zajedničkoj kući“ (EU), onda se može samo pretpostaviti kakvog je očajnog kvaliteta roba koja odonud stiže na srpsko tržište.

Nažalost, u Srbiji se niko ne usuđuje da pokrene slično pitanje; marionetski režim je toliko spreman da skače na svaki mig svojih zapadnih gospodara, tako da je veliko pitanje da li ih išta drugo zanima osim vlastite sudbine. Korupcija i otvorena pljačka u Srbiji dosegla je onu tačku sa koje narod više nema poverenje ni u koga. U stvari, u Srbiji se može pronaći svakakva vrsta nekvalitetnih proizvoda sa Zapada, pa i onih koji bi se mogli okarakterisati kao smeće, ali nema institucije koja bi mogla (ili smela) da izvrši proveru takvog (ne)kvaliteta.

D.G. / foto: pixgallery.in

uvaljivanje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime