Aktivisti SNS-a krenuli da kucaju na vrata i pitaju „za koga ćete da glasate“

2
1790
Foto: printscreen

Šta su kapilarni glasovi i kako se skupljaju – malo je onih u Srbiji koji to dosad nisu iskusili na ličnom primeru. Ali kampanja od vrata do vrata prerasta u pritisak pogotovo u manjim mestima, upozoravaju iz organizacije CRTA. Izjašnjavanje građana o tome za koga će glasati možda i ne bi bilo toliko sporno, da ih o tome ne propituju zaposleni u lokalnim samoupravama ili komunalnim preduzećima.

„Hoću da uđete u svako selo, u svaku kuću, primetio sam da ovi koji su lenji da rade, kažu išli su od kuće do kuće, prave mrežu kapilarnih glasova, pa šta je smisao političkih stranaka pred izbore, šta rade ovi u Americi nego idu od kuće do kuće“, rekao je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić

Po nalogu šefa stranke i srpski naprednjaci krenuli su od vrata do vrata.

„Ja sam Nikola Sibinović, kako se vi zovete? Kako se zovete, molim vas, dajte mi vaša imena da vidim ko ste vi da dolazite na kuću da me popisujete? Ko vam je za pravo dao da dolazite da popisujete građane?“

Sva pitanja ovog građanina, kao i mnogih koji ovih dana snimaju aktiviste SNS, ostala su bez odgovora. Kampanjom od vrata do vrata ne krši se zakon, međutim, kažu u Crti, može da se igra na strah.

„Kada sloboda preraste u pritisak da se građani ustručavaju da kažu za koga će glasati ili da misle da moraju da kažu da će glasati recimo za stranke na vlasti, to je nešto što je na kraju krajeva krivično delo“, rekao je Raša Nedeljkov, CRTA.

Jedna građanka iz Valjeva utvrdila je da na vrata zvone i lokalni funkcioneri.

Da Vas podsetimo:  VEĆA PRIMANJA OD JANUARA: Evo ko sve može da očekuje POVIŠICU u Srbiji

„Jedan je plaćeni član gradskog veća, drugi je turistički inspektor. Došli smo da popričamo malo u vezi izbora da li ćete izaći za koga ćete glasati, kad sam pitala u ime koga dolazite, oni su rekli u ime gradske uprave, bila sam iznenađena, dodatno sam pitala jel ste iz gradske uprave ili u ime Srpske napredne stranke, rekli su ne ne ne, u ime gradske uprave“, rekla je Darija Ranković iz Valjeva.

Član Gradskog veća Dejan Bogojević, koji je bio na vratima sagovornice N1, nije želeo da odgovora na pitanja uz obrazloženje da ima pravo u slobodno vreme da radi šta hoće.

„Ja sam na svom ulazu zatekla ženu sa papirima, pitala sam šta radi, ona je rekla skupljam potpise za Aleksandra Vučića, prethodno sam isto videla jednu koja kaže osam godina sam na birou, pa da me ne bi skinuli zato radim ovo“, rekla je Svetlana Mitrović iz Valjeva.

„Još ne možemo da kažemo koji je to obim i straha i pritisaka, svakako da u malim sredinama, gde se svako zna u ime, jasno ko je kakvog stava, tu je važna solidarnost i važno je da građani imaju mogućnost da o tome pričaju javno, jer ukoliko se povučemo u naša četiri zida pritisak će biti samo veći“, poručuje Raša Nedeljkov.

Često se međutim dešava da građani imaju potrebu da objasne nešto mladim aktivistima stranaka.

„Meni ne možete da prodajete to što vi pričate, smanjena je nezaposlenost zato što 60 hiljada mladih edukovanih idu iz ove zemlje“, rekla je jedna građanka.

SNS aktivista: Nemojte da vičete, evo vičete, idu tamo gde su veće plate.

Da Vas podsetimo:  KO ĆE DA IZGLASA VLADU? Srbija dobila mandatarku, a nema predsednika Skupštine

„Zašto ovde nisu veće plate?“

Rasprave su tek počele, a informaciju ko će koga u šta ubeti gledaćemo u kampanji koja zvanično još nije počela.

Izvor: N1

2 KOMENTARA

 1. Председник Вучић се обратио члановима своје партије :
  “ХОЋУ ДА УЂЕТЕ У СВАКО СЕЛО, У СВАКУ КУЋУ !” додавши да се тако ради и у Америци.

  Председник је погрешио.
  У Америци, као и у свакој демократији, приватност грађана, неповредивост стана и подаци о личности, су уставом гарантовани. Нико не сме да звони на врата грађана и да их испитује за кога ће да гласају. То је лична и приватна тајна, као што је и гласање тајно.

  Политичке странке имају своје програме. Те програме оне могу да деле на улици, да их шаљу грађанима поштом или да их убацују у поштанске сандучиће.
  Ништа више од тога !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime