Albanci priznaju da albanološke teze akademika Burovića prihvataju i svijetski akademici

0
833
dr. Kaplan Burović / Foto: YouTube printscreen

Jedan od najvećih albanskih lajavaca protiv akademika, prof. dr Kaplana Burovića je Fahri XHARA (Džara), visoko obrazovan, koji je do sada protiv Akademika objavio desetine dopisa po svim albanskim medijima, negirajući Akademiku Buroviću sve, počev od imena i prezimena, pa preko obrazovanja i djela do izdržanog zatvora. Neki su Albanci, ironično, rekli za Akademika Burovića da ga Enver Hodža, kad je Akademik stigao iz Jugoslvije kao politički emigrant u Albaniju, smjestio u hotel BURELI (= Poznati monstruozni zatvor Albanije). Izgleda da je Fahri Xhara uzeo to za istinu.

Albanološke teze Akademika Burovića i ovaj Albanac obara proklinjanjem Akademika, uvredama, psovkama, ponižavanjem i potcjenjivanjem, negiranjem svega pozitivnog kod ovog izuzetnog stvaraoca, koji je svoju smjelost u otkrivanju naučnih istina platio decenijama zatvora, pa i dranjem na živo do deset puta, pa i – više puta – pokušajima ubistva. Porodicu su mu razorili, djecu masakrirali.

Koliko za primjer navodimo njegov dopis Cili është halli i të mallkuarve të kombit shqiptar ? (Koja je muka prokletih albanske nacije?), objavljen 12 juna 2015, na portalu ALBANIA ARKIVA : https://albania-arkiva.blogspot.com/2015/06/cili-eshte-halli-i-te-mallkuarve-te.html

Pošto naglašava posebno Akademikov otkriće i dokazivanje da je nacionalni heroj Albanaca SKENDERBEG bio SRBIN, on navodi i imena Albanaca koji su se složili sa Akademikom, kao što su Fatos Ljubonja, Nexhmedin Spahiu, Miđen Kelmendi, Anila Omari, Milazim Krasnići i puno drugih, koji su se preko medija oglasili pozitivno u vezi teza Akademika Burovića.

Broj stranih albanologa, koji su se složili sa albanološkim tezama Akademika Burovića, je mnogo veći, pa i iz dana u dan raste. Njima se pridružio i Noam Čomski. Ali Fahri Xhara njega ne spominje. On se okomio samo na čvajcarskog akademika, prof. dr Oliver Jens Schmitt-a, u vezi kojega piše:

«U albanskom društvu medija promovišu kao glavne dopise izjave Resulovića (Burovića !-DD) i proklamiraju ga za «albanologa» i «albanskog akademika», onako kako su proklamovali i promovirali ranije i deklaracije i napise drugog «albanologa» Oliver Jens Schmitt-a, koga je Akademija Umjetnosti i Nauka Kosova primila kao člana (korespondencijom), dok su ga u Albaniji pozvali i primili kao «najboljeg naučnika albanske istorije», naspram činjenice da je pisao da «nema činjenica za ilirsko porijeklo Albanaca» i da je pisao i objavio knjige za «slovensko porijeklo Đerđa Kastriote», znači propagandirao je iste teze kao Resulbegovići, ali drugim riječima».

Jugosloven (a ne Albanac !) akademik, prof. dr Kaplan Burović (Resulbegović) nije poklonio svoju pažnju ovom albanskom sveznalcu, koji prelazi preko svih albanskih akademija nauka, i Tirane i Prištine i Istambola, i eto – negirajući mu i samo zvanje albanaloga našem akademiku, iako je sasvim svijestan da ima posla sa najvećim albanologom današnjice, misli da je oborio njegove albanološke teze, kojima nam je dokazao da Albanci nisu ni autohtoni, niti Iliri, ponajmanje Pelazgi, kao i da su istoriju albanskog naroda stvarali ne samo Albanci (Kako pretendira «marksista» Enver Hodža !), već i sinovi susjednih naroda. Povodeći se njihovim primjeron i vaspitan u internacionalnom duhu, to je učinio i Akademik Burović, koji se afirmirao u savremenoj albanskoj istoriji ne samo kao Disident Broj 1, već i kao Borac Br. 1 za slobodu i demokratiju Albanije, poklonio je albanskoj kulturi i ches-d’oeuvre albanske književnosti (Roman IZDAJA), ističući se i kao Borac Br. 1 protiv šovinizma i rasizma Balkanaca. Borili su se svi Albanci protiv Envera Hodže i njegove krvave klike kriminalaca, njegove mafije, ali niko kao akademik, prof. dr Kaplan Burović ! Doprin’jeli su i žrtvovali svi, ali niko kao i koliko akademik, prof. dr Kaplan Burović. Lajati protiv njega znači dokazati se, legitimisati se kao član te mafije.

Danilo DANČETOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime