Alek brani Sarajevo

0
734

VulinScrnShtAleksandar Vučić i ministri stigli u Sarajevo.

Premijer odbio da putuju avionom, zbog uštede- poveo delegaciju preko Igmana ko Prvu proletersku, Vulin promrzao, poručio drugovima: „Nastavite dalje evropskim putem, drugovi, ja ću vam čuvati odstupnicu! Ako ne stignem na ćevape i masažu nazovite neku ulicu, grad, oblast…po meni! Možda „Vulinovo na vodi“, recimo, al ne insistiram, dovoljno je i Kosovo i Vultohija“…

Drugovi nastavili dalje niz Igman, Vučić samo u „japankama“, usput izneo u naručju medvede zarobljenog u snegu ponudivši mu Vulinovo mesto: „Nema tu mnogo posla, ponekad zakolutaš okicama u kadru pa utoneš u zimski san! Niko neće ni primetiti, možda tek neko prokomentariše: „Vulin opet pustio kosu, a?“ Medved prihvatio. Zoran Babić poručio da se i medvedu divi fizički i mentalno!

Grad se polako budio. Sanljivo dete je upitalo oca, gledajući kroz prozor: „Babo, babo, neko nosi međeda niz Igman, a ni kape i labela nema! Eno mu se spojili prsti od mraza, babo“…

Babo odgovorio: „Šuti, bolan, to je Valter! Mislim na međeda, a ne znam ko ga je onouprtio, matere mi, al proročanstvo veli: „Ko međeda donese na rukama u Sarajevo- taj je ili Zmaj od Šipova, ili lovokradica, ili sin Božiji, a odavde bih rekao da je Zmaj, il’ mu ono nisu brkovi već mu međed poturio šapu pod nos“?..

Svečani doček pred Parlamentom BiH- svi popadali u trans ko rosulje, Vučić mirno i dostojanstveno sam intonirao obe himne, međed đuskao, Bratislav Gašić zapanjeno upitao premijera: „Šta je Vulinu, bre, uopšte ne prati takt, a i nema smisla ovako neobrijan u još jednu istorijsku posetu, jer svaka s vama, makar bila i do toaleta, jeste istorijska“?!

Vučić održao uvodnu besedu istakavši da znaćaj posete nije samo u njegovom dolasku, već u činjenici da je njegov dolazak izazvao masovna ozdravljenja, začeća kod nerotkinja, prihod Sarajevu veći nego tokom Olimpijskih igara ’84. kao i rešenje problema sa Miljackom, jer je nakon iscrpnih razgovora sa Halidom Bešlićem ubedio pevača da izmeni sporni stih koji priziva nekakva čuda da se dese, pa Miljacka mostove odnese.

Da Vas podsetimo:  SNS - 50 nijansi gluposti

– Ukoliko se takvo čudo i desi Srbija je spremna da priskoči i svojom operativom sanira sve mostove na Miljacki u roku od 24 sata i 30 godina, tako da Sarajevo nema razloga za brigu! Što se ostalih ugovora tiče, moram da istaknem kako smo na obostrano zadovoljstvo potpisali sporazum koji predviđa da Muja i Hasa više ne budu dežurne budale u vicevima, već da se vicevi temelje na principima uzajamnog poštovanja i saradnje, što će uposliti najmanje 30.000 mladih stručnjaka na pisanju novih; načelno smo se dogovrili i o izgradnji „Sarajeva na zeljanici“ i već smo položili temeljac tepsiju, dok je međed u ime ministarstva rada i zapošljavanja udario šapom beleg na ugovor o izvozu kontigenta penzionera, socijalno ugorženih i nezaposlenih, koji će na Baščaršiji biti uposleni na oblikovanju ćevapa i pljeskavica, što će im naravno biti plaćeno- ostacima nepojedenih porcija, al isključivo onim delom koji niko nije zagrizao, jer niko ne sme da ponižava srpskog penzionera, socijalca i nezaposlenog trudbenika!

Protokolarni deo posete završen je dolaskom Aleksandra Vulina koji je nekako našao put s Igmana, ali će neko vreme, s obzirom na odlične rezultate gospodina međeda, ostati na radu u Sarajevu, pokušavajući da indentifikuje i privede gospođicu iz pesme „Indeksa“ koja je „bacila sve niz reku i pošla u drugi svet“, pa da lepo odgovara za zagađivanje vode i odgovori na pitanja ko je to iz tog drugog sveta finansira da destabilizuje region?!

Delegacija će u povratku posetiti i Rudo, gde je ’41. godine Josip Broz Tito formirao Prvu naprednjačku proletersko-evrointegrativnu brigadu, i položiti Nebojšu Stefanovića na spomen obeležje, u zamenu za još jednog međeda koji će preuzeti ministarstvo unutrašnjih poslova.

Mihailo Medenica

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime