Aleksandar Vučić: Najbolje b(l)ombirani student pravnog fakulteta ili „Blombirani“ džak prozukle pameti

0
1169


Б(л)омба у Вучићевој паметној глави

Eto ti ga sad… Kako je moguće da je srpski Veliki Vođa AV toliko pametan. Tvrde, pametnijeg i boljeg studenta od Vučića na Pravnom fakultetu u Beogradu, a i širom galaksije, nije bilo. Jeste da je studirao koji mesec duže od šest godinica, ali to je samo zato što je čovek („Repetitio est mater studiorum“) želeo da dobro utvrdi gradivo. Opet, tvrdnju da je AV bio najbolji student u istoriji beogradskog Pravnog fakulteta, neki zlobnik bi mogao da dovede u pitanje, pronašavši nekog advokata, sudiju ili pravnika, koji je studirao po deset, dvanaest, čak i dvadeset godina. No treba da se zna, da AV nije najbolji samo zato što je studirao šest godina i dva meseca, već je najbolji zbog toga što se na njemu odmah vidi da mu je pamet „blombirana“, zaključana sa devet brava i zapečaćena sa deset olovnih pečata (Vučićevih „blombi“).

AV-ova pamet je, kako vidimo, „blombirana“ za sva vremena. Istina, učen svet i dobri studenti nikada neće reći kako idu da „blombiraju zub“, ali najbolji student Pravnog fakulteta hoće, pošto se on danas obraća onima koji su manje pametni od njega. Zapravo, traži glas onih kojima je i azbuka strano pismo, pa je, valjda, ovde pristojnost presudila. Naime, AV pravi „pristojnu Srbiju“, onu u kojoj će većina glasati i diviti se njemu pametnome. Uostalom, da nije onih manje pametnih, pa što ne reći – da nije glupih, kako bi AV-ova pamet mogla doći do izražaja? Kako bi se ovako čvrsto „za/blombirala“, da se dobija utisak da će večno trajati.

Olovni pečat, olovo na udici, olovna glava, sve to ukazuje na veliku mudrost, koju mi kolokvijalno zovemo pameću. AV nam je političkim olovom (ili olovnom „blombom“) zalio i zapečatio sudbinu, tako da će svaki pojedinac u Srbiji biti težak (ili investicioni tèžāk) onoliko koliko su teški milioni koje je AV zgrnuo pomoću svoje enormno pametne b(l)ombe, one iste koju je podmetnuo ispod temelja svake srpske kuće.

Da Vas podsetimo:  Država se nas stidi, želi da iščeznemo

Mekejn se nalazi na čelu vojnog komiteta američkog Senata, koji upravlja „pametnim bombama“, a predsednik srpske vlade i države (i svega drugoga u Srbiji) ima svoju „pametnu blombu“ (u formi „blombiranog džaka“ prozukle pameti), koja ga izdiže na čelo visoko-sofisticiranih čobana, onih malo slabije pameti od pametnog Velikog Vođe, koji daju strancima da im šišaju ovce, a potom od tih istih stranaca kupuju vunu.

D. Gosteljski

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime