Aleksandar Vučić: „Voleo bih da moj sin radi!“

0
833

Aleksandar Vučić nikako da oformi vladu, iako je obećao da će to učiniti u prvoj polovini juna. Sada čak ni ne zna koliko će još dugo birati ministre. Zapravo, prava istina je izgleda daleko prizemnija, jer mandatar vlade nema nikakvu slobodu u donošenju odluka. Njegove odluke, u stvari, donose neki drugi (verovatno oni „prijatelji“ od kojih nas sve boli glava), tako da će vlada biti skrojena kada „oni tamo“ pronađu dovoljno svojih „kvalitetnih ljudi“, da osiguraju da Srbija i dalje „napreduje“.

lustracija, Foto: Оliver Bunić / Alo.rsA gde to Srbija napreduje? Svako ko ima zdrav vid i um jasno vidi da Srbija rapidno propada na svim poljima. Poznato je u psihologiji da masa više veruje u veliku laž, nego u onu sitnu, malu. To jeste, malu laž narod nekako uspeva da prozre, a veliku, kao po pravilu – nikada. Teško je ikome da objasni zašto je to tako. Zar je moguće da ima onih koji u Srbiji veruju kada predsednik „tehničke“ vlade kaže da će Srbija imati veći privredni rast od jedne Nemačke? Ma koliko to bilo apsurdno, to je moguće – i veliki broj građana (možda i dalje većina) veruje u takve i slične budalaštine koje Aleksandar Vučić ispaljuje danima, nedeljama, mesecima i godinama.

Kako stvari stoje, baron Minhauzen za Vučića će ostati čisti amater. Laži iz Vučićevih usta neprestano liju potocima, one nas sve zajedno guraju u ambis neistine, gde više ne postoji mogućnost, ni dovoljno vremena, da se stvari pažljivo i činjenično provere. Pre nego što se krene u utvrđivanje određene istine, ona nestane pod teretom ogromne mase drugih laži, kojima nas srpski mandatar svakodnevno  i nemilosrdno zasipa.

Pošto je mandatar vlade političar, odnosno, javna ličnost, tada bi javnost trebalo da ima pravo da zna šta uistinu radi njegov sin. Gde se nalazi, u kakvu školu ide, da li radi i ako radi, kakvim poslom se bavi? U vremenu kada većina naroda jedva sastavlja kraj sa krajem, kada ljudi ostaju bez posla, krajnje je provokativno, pa i podlo, da onaj koji ih je ostavio bez hleba, sada demagoški pokriva svoju nesposobnost da ozbiljno vodi državu tako što priča da „svako može negde da radi“ i da tako „ostvari svoj san“.

Da Vas podsetimo:  Nebojša Pavković: Nije me osudio Hag, OSUDILI su me srpski generali!

2016-06-28_230813Naravno, realnost je drugačija i bezmerno surovija, a za sagledavanje takve užasne stvarnosti mandatar nema vremena od silnih sastanaka sa MMF-om, lažnim investitorima (internacionalnim protuvama tipa Kamaraša), a sada i zbog toga što je prinuđen da napiše ekspoze od čitavih (verovali ili ne) 200 strana! On to radi polako, natenane, „marljivo, posvećeno, strpljivo i trepeljivo“, a vladu će formirati, nada se, do jeseni (ove godine).

Dokle ide bezobzirnost mandatara Vučića, vidi se i po njegovom odnosu prema učenicima, „debelim i mršavim knjigama i svinjama“, a posebno u njegovoj laži da knjige za osnovce koštaju 7.000 dinara. Prava istina je da knjige za više razrede osnovne škole koštaju oko 15.000 dinara, a ako jedna porodica ima dva osnovca, moraće samo za udžbenike da izdvoji 30.000 dinara. Svakako, za Vučića ni 30.000 nije nikakva para, kao što nisu ni onih sedam (gde je prepolovio cenu), ali nije jasno zašto čovek mora i tu da laže.

Dok u stvarnosti sve propada, ruši se, nestaje, mandatar gradi Potemkinova sela u virtuelnom svetu. I tako će i dalje biti sve dok narod sasvim ne ućuti – i onda eksplodira.

D. Gosteljski

Koreni

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime