Amerika smenjuje ambasadore u Beogradu i Prištini

2
998

Sjedinjene Američke Države, odnosno njihov Stejt Department, kako se juče i danas, to jest 20. i 21. novembra, moglo saznati, istina nezvanično, da se Kajlu Skotu, ambasadoru u Beogradu, i Filipu Kosnetu, ambasadoru u Prištini, priprema smena.

Posle, pre svega, američkog debakla doživljenog na zasedanju Generalne skupštine Interpola, na kome takozvana republika Kosovo nije prošla kod glasanja za prijem u Interpol, oštre zamerke upućene su i dvojici ambasadora. I Amerikanci su svesni da su one države koje su glasale protiv prijema tzv. Kosova u Interpol glasale protiv Sjedinjenih Američkih Država. Glasale su protiv njihove militantne, arogantne i zločinačke politike. One su danas najveća pretnja svetskom miru. One i njihovi slepi poslušnici u Evropskoj uniji i Evropi: Velika Britanija, Nemačka, Francuska i druge kako veće tako i patuljaste države i državice, poput Austrije, Hrvatske, Crne Gore, Estonije, Holandije itd. A tu su i Turska, Kanada, Australija, kao i njihova zlikovačka vojna organizacija zvana NATO.

Dok se za Kosneta, ambasadora u Prištini, i može naći kakvo-takvo opravdanje – na dužnost u Prištini stupio je početkom druge polovine ove godine, a kako god da se vrsnim analitičarima činilo da se radi o vrhunskom poznavaocu prilika na Balkanu, odnosno u jugoistočnoj Evropi, ipak se radi o osobi koja ne poznaje dovoljno šiptarski narod ni sa jedne strane Prokletija. A u Prištini je on vrhovna i jedina vlast. U to niko ne sumnja.

Ali je zato Kajl Skot, u Beogradu, prema ocenama koje stižu sa one strane Atlantika, potpuno podbacio. Čovek koji je već dugo na diplomatskom radu na ovim prostorima, za koga su bili uvereni da je veoma dobar poznavalac svega što se devedesetih godina događalo na prostorima bivše Jugoslavije, kao i poznavalac svega što se nakon toga događalo, kao i danas što se događa, govori prilično dobro „srpskohrvatski“, čovek je sa bogatim diplomatskim iskustvom, pa je zbog svega toga i postavljen za ambasadora u Srbiji. I ne slučajno u Srbiji. Njegov prvenstveni zadatak bio je da, kako zna i ume, siluje srpsku vlast da prizna tzv. Kosovo. I da tako završi podmukli, teroristički put, započet još davno pre bestijalnog NATO bombardovanja, ka stvaranju vampirske države na tlu jedne suverene i međunarodno priznate države.

Da Vas podsetimo:  Poštuju međunarodno pravo i suverenu državu Srbiju

E, to Kajlu Skotu ne polazi za rukom. A meseci i godine prolaze. A nema šta nije radio: uključivao se u „akcije“ takozvanih nevladinih (čitaj: antisrpskih) organizacija, „priskakao“ u pomoć kod realizacije raznih „projekata“ pojedinih mistarstava Vlade Srbije i njihovih ministara, da bi, kad god bi mu se pružila prilika, izvređao Srbiju i srpski narod, i gazeći sve diplomatske uzuse mešao se u unutrašnje poslove Srbije.

I, na kraju, nikako tog famoznog priznanja. Pa se tome pridružuje i njegova razočaranost zbog neizglasavanja prijema američkog mezimca i u američkoj kolevci izljuljanog terorističkog šiptarskog čeda u Interpol.

I ova, 2018. godina je pri kraju. Biće zanimljivo šta će i kako će dalje biti.

A što se Srbije tiče, nije tu u pitanju samo Interpol. Jer Amerikanci neće stati da gaze, da ponižavaju, da nastave da grade tu divlju, kriminalnu, terorističku državu na tlu države čiji su deo bombama i uranijumom okupirali.

Doći će drugi Bili ili Vili Skot koji će pokušati da uradi ono što ovome nije uspelo.

Izvor: nacionalist.rs

2 KOMENTARA

  1. AMERIKA ce sigurno nastaviti u svojim namjerama, a hoce lì Vucic,Dacic i druzina nastaviti bezalternativni put u Jevropu i Naravno NATO , nasuprot zeljama vlastitog Naroda……… onako skrivecki, mutno i podmuklo, iza ledja, uz hiljadu obecanje da im to ne pada ni na kraj pameti……..
    Ne shatajuci da kada se i priblize i ispune sve uvjete…………Srbija vise nece ni postojati!!!!!

  2. Naravno sa ce se Amerika da nastavi sa sprovodjenjem svog plana u vezi priznanja Kosova. Verovatno da ce siledzijski nastup da zamene sa perfidnijim metodama. Stap i sargarepa…..recimo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime