Amerika spremna za napad, Sirija da uzvrati

0
705

avioniAmerička vojska je potpuno spremna odmah da krene ukoliko predsednik Barak Obama naredi akciju protiv Sirije. Iz Sirije poručuju da će koristiti sva svredstva da uzvrate.

Američka vojska je potpuno spremna odmah da krene ukoliko predsednik Barak Obama naredi akciju protiv Sirije zbog napada hemijskim oružjem, izjavio je danas ministar odbrane SAD Čak Hejgel u televizijskom intervjuu za BBC.

„Sve je pripremljeno da ispunimo svako naređenje predsednika“, rekao je Hejgel u Bruneiju na turneji po jugoistočnoj Aziji.

Hejgel je kazao da će SAD uskoro ponuditi dokaze da je Sirija izvela napad hemijskim oružjem na sopstveni narod, preneo je AFP.

„Imaćemo više informacija i obaveštajnih podataka koje ćemo uskoro objaviti“, rekao je Hejgel na skupu regionalnih ministara odbrane u Bruneiju.

Pošto je ranije danas razgovarao sa britanskim i francuskim kolegama, Hejgel je rekao da američki saveznici i većina sveta veruje da je režim predsednika Bašara el-Asada izveo smrtonosni napad hemijskim oružjem prošle sedmice u predgrađima Damaska.

Prema njegovim rečima, nema više sumnje u to ko je izveo hemijski napad, za koji sirijska opozicija kaže da je uzeo živote 1.300 ljudi.

„Mislim da su obaveštajne službe zaključile da to nisu uradili pobunjenici, i da će „verovatno biti izneti valjani obaveštajni podaci koji će pokazati odgovornost sirijske vlade“, rekao je on.

Sirijski ministar spoljnih poslova Valid al-Moalem je danas izjavio da će se njegova zemlja u slučaju vojnog napada Sjedinjenih Američkih Država braniti „koristeći sva sredstva koja su joj na raspolaganju“.

Moalem je rekao da Sirija ima dva izbora, ili da se preda ili bori, i da će zvanični Damask izabrati ovo poslednje, prenela je agencija AP.

Da Vas podsetimo:  Svi ljudi sveta moraju da ustanu i sruše ovaj loš sistem!

Izvor: http://www.novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime