Amerikanac bljuvao fašizam u Prištini

1
1310

Predsednik Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliot Engel

Predsednik Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliot Engel, boravio je u Prištini 4. jula, kao okupiranoj NATO teritoriji, kada je i na osnovu fašizma otvorio američku ambasadu u glavnom gradu južne srpske pokrajine.

Da bi potkrepili američki fašizam i okupaciju najbolje govore činjenice :

Amerika je pljujući i gazeći Povelju OUN,
Pljujući i gazeći Helsinški sporazum od 1. avgusta 1975. godine,
Pljujući i gazeći sva načela OEBS-a,
Pljujući i gazeći Badinterovu komisiju,
Pljujući i gazeći Ustav suverene države Srbije,
Pljujući i gazeći Bečku konvenciju o diplomatiji iz 1960. godine……

Znači pravnim i fizičkim nasiljem, prisustvom ammbasadora u Prištini, fašistički okupirala zajedno sa NATO zlikovcima teritoriju Srbije.

Celokupna svetska akademska zajednica uči da je ‘‘Nasilje, bilo da je pravno ili fizičko, institucionalizovano oruđe u vođenju spoljne i unutrašnje politike kod fašizma“.

Ameriko prisustvo na Kosvu je fašističko, nasilničko, okupatorsko i sa svim odlikama državnog američkog kaubojskog terorizma.

Eliot Engel još faštički tražio da Srbija promeni svoj Ustav u korist albanskih terorista.
Govoreći o mogućnosti korekcije granice Kosova i Srbije Engel je rekao da je skeptičan oko korekcije granica na Balkanu.

„Mislim da je problem sa tim to što kada jednom počnete da menjate granice, gde se to završava? Verujem da ne možete izvršiti korekciju granice samo sa Srbijom i ne pomisliti da će i Republika Srpska želeti da promeni svoje granice. Bojim se da ako se to pitanje jednom otvori, to može postati Pandorina kutija“, naveo je.

A upravo je Amerika sa drugim zemljama Zapada, silom, fašizmom, okupirala Kosovo i gde baš oni otvaranjem Pandorine kutije žele skraćenje Srbije ali samo u ovom slučaju i nigde više! Da se baš na Srbiji završi otvaranje i zatvaranje Pandorine kutije !?

Da Vas podsetimo:  Škola „Nikola Tesla“ u Leposaviću, u kojoj se ne smanjuje broj đaka
Ovo su ratovi Amerikanaca protiv slabih u svetu. Amerika je posle Drugog svetskog rata ubila više miliona nevinih svuda u svetu

Engel je još, fašistički izjavio “da je Kosovo deo Amerike’, apsolutni novi Hitler iz Amerike sa takvim stavom. Apsolutno nijednom rečju siledžija iz Amerike u Prištini nije dodirnuo demokratiju, pravo, međunarodne sporazume, civilizaciju….

Podsećamo fašistu Engela da je sedište srpskih patrijarha i episkopa Pećka patrijaršija sagrađena (1250.g.) čak 242 godine pre otkrića Amerike 1492.g. ili 537 godina pre američke nezavisnosti 1787.godine!

Visoki Dečani su sagrađeni (1335) 157 godina pre otkrića Amerike ili 452 godina pre američke nezavisnosti! Tako je i sa ostalim znamenitim srpskim manastirima Gračanica, Sveti Arhanđeli kod Prizrena, Devič, Banjska….

Kada je Car Dušan, tadašnji car Srba, Bugara, Grka i Arbanasa 1349 . godine doneo , poznat kao Dušanov zakonik, to je bilo ravno 143 godine pre otkrića Amerike i 438. godina pre njene nezavinsoti! Taj Zakon je važio za celo carstvo i podjednako za sve podanike a sudije su bile dužne da sude po zakonu a ne u strahu od cara.

Eto, fašista Engel sve to stavlja pod noge, i na takvoj teritoriji ustaljuje albanske teroriste na vlasti Tačija, Haradinaja, Veseljija…. koji su bez ikakve škole, i bez ijedne pročitane stranice kljige.

Upravo sa takvima, fašista Engel, gradi budućnost koja je protiv čovečanstva, civilizacije, demokratije, koja nudi krv, rat i sve što je protiv svih pravnih normi uopšte.

Zoran Vlašković

1 KOMENTAR

  1. Da nisu u 16 i 17 veku zli evropljani okupirali Ameriku, izvrsili genocid nad autohtonim americkim narodom, svet bi danas bio potpuno drugaciji, slobodan, ravnomerno bi se kontinenti razvijali.
    Ovako imamo ZLO na kvadrat, i sto je najzalosnije u celoj prici, fasizam koji je rodjen u evropi, ustolicen je u americkoj dubokoj drzavi koja koristi sve atribute fasistickog drustva, gazi sve sto im se samo ne prikloni, unistava svet koji ne moze da porobi. Razlika izmedju Hitlerovog napada na kraljevinu SHS odnosno bombardovanje Beograda 1941 i NATO napada na Srbiju 1999 je samo u vrsti naoruzanja i vojnoj tehnici.
    NATO je bio mnogo modernije opremljen i koristio je ubitacniju i otrovniju municiju.
    Cilj im je bio isti, unistiti srpski narod i rasparcati srpsku drzavu. Zato Srbija mora pod hitno Albaniju proglasiti neprijateljskom zemljom koja pokusava okupirati i odcepiti deo Sbije da bi ga prisjedinila sebi.
    Zahtevati od UN da se striktno postuje Rezolucija UN i da se NATO baza izmesti sa srpske zemlje posto tadasnja vlast nije sklopila sporazum sa NATO silama niti dala dozvolu da se na najbogatijoj i najplodnijoj srpskoj zemlji gradi baza.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime