Amerikanci postavljaju novu grupu špijunskih satelita iznad Rusije

0
701

sat_kont_123Stručnjaci Glavnog centra za izviđanje kosmičke situacije – koji funkcioniše u okviru Kosmičke komande Snaga vazdušno-kosmičke odbrane Ruske Federacije – otkrili su celu grupu radiotehničkih špijunskih satelita koji drže pod stalnom prismotrom rusku državnu teritoriju.

Ovo je saopštio komandant jedinica potčinjenih Kosmičkoj komandi Ministarstvu odbrane RF general-major Oleg Majdanovič.

„Naš Glavni centar za izviđanje kosmičke situacije – precizirao je Majdanovič – otkrio je grupaciju tuđih kosmičkih aparata u formiranju. Nema sumnje, ta grupacija se formira radi špijuniranja vojnih potencijala na teritoriji Ruske Federacije”.

Zamoljen da otkrije kojoj zemlji pripadaju svi ti špijunski sateliti, Majdanovič je rekao samo ovoliko: „Zasad to nije neophodno”.

Iako ruski general sigurno ima razloge za ovakvu suzdržanost, ali jedini logičan zaključak može biti da je špijunska grupacija – američka.

Prema njegovim rečima, jedan od zadataka Kosmičke komande je i to da „razlikuje više satelita koji lete svaki za sebe od onih koji čine grupaciju i imaju isti zadatak.

Majdanovič je naglasio da nije lako držati pod kontrolom sve što leti na različitim orbitama oko Zemlje:

„Registrovali smo slučajeve da su neki aparati godinama leteli kao „kosmičko smeće”, a onda odjednom počinjali da funkcionišu kao špijunski sateliti”.

Majdanovič je otkrio da Glavna uprava danonoćno kontroliše preko 20.000 „kosmičkih objekata“. Dodavši: „To su oni koje ne ispuštamo iz vida“.

Pri tom je naglasio da se oko Zemlje „vrti“ oko 100.000 „veštačkih objekata“.

Prema njegovim rečima, Rusija na različitim orbitama oko Zemlje ima oko 140 satelita i kosmičkih aparata.

Glavna uprava ima tri velika osmatračka centra: nedaleko od Moskve, u Tadžikistanu („Nurek“) i na Kavkazu.

fakti.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime