Analiza Vučićevog autorskog teksta (1)

Dijalog sa nepozvanim…

7
1880

2014-07-09_220748ELIOT ISTINIĆ je pseudonim osobe za koju neki kažu da je u pitanju mlad čovek, što nije toliko važno, koliko je primarno da se u njegovim pisanjima vidi angažman i briga za zemlju Srbiju u kojoj, najverovatnije, živi.

Tekst poslat Informativnom portalu www.koreni.rs, na Vučićev autorski članak u dnevnom listu „Informer“, objavljujemo bez izmena, mada izbegavamo da publikujemo članke u kojima autor važnost rečenog i napisanog potencira ispisujući ih verzalima. „Eliot“ je razlog da www.koreni.rs otvore novu rubriku: „Dijalog sa nepozvanim…“ a iako je anoniman (dok on to želi) Istinić je oličenje angažmana mladog čoveka u današnjoj Srbiji, za Srbiju, retka vrednost sa kojom upoznajemo naše čitaoce. Tekst „Eliota Istinića“ je pred vama:

Vučićevo brkanje baba i žaba

„Ko se sukobi sa srpskim mentalitetom, navikama i taborima uvek je osuđen na propast.“

Naravno da je OSUĐEN NA PROPAST, a zbog toga ti želiš da obrišeš SRSPKU NACIONALNU SVEST, zato rasprodaješ SVE RESURSE I SVE STUBOVE na kojima SRBIJA stoji, jer vrlo dobro znaš da ako ne postoje MATERIJALNI I FINANSIJSKI RESURSI na duži period sigurno ne može da bude promena vlasti, ni pobuna zbog katastrofalne situacije.

„Taj začarani krug moramo da prekinemo: da pobedimo sebe.”

Slažem se da moramo da pobedimo sebe i SKINEMO TEBE I TVOJE SKOTOVE U OVOM PLURALIZMU O OKVIRU pogubnog jednopartijskog sistema.

„Nema nikakvih zavera, za sve što nam se desilo u najvećoj meri smo krivi sami. „

Samo TOTALNI IDIOT može da izjavi da NEMA NIKAKVIH ZAVERA, jer mnogi čelnici sa zapada i NATO alijanse jasno OPISUJU zaveru u kojoj su učestvovali protiv SRBIJE, a mi smo krivi utoliko što smo SRBI i što smo dobrodušni i lakoverni pa dolazimo u situaciju da BIRAMO MANjE zlo i izabrasmo SNS 2012. godine i usledila je velika prevara, do sada i u istoriji SVETA nezabeležena VELEIZDAJA. A svi koji su se suprotstavljali TIM ZLIKOVCIMA, a tvojim prijateljima, LIKVIDIRANI su na najbrutalniji način.

„Sanjali smo i stradali, vreme je da se probudimo“

Drago mi je da sam citiran i ZAISTA JE VREME DA SE PROBUDIMO…. samo što je smisao BUĐENjA koje ja predlažem na potpuno drugoj strani, za 180 stepeni od ovog koje ti Vučiću predlažeš.

„Naslov ovog teksta je, vrlo namerno, preuzet iz kampanje Frenklina Delana Ruzvelta, demokratskog kandidata uoči predsedničkih izbora u Americi 1933. godine.“

Ovim pokazuješ svoje velike komplekse i bolest koja te je obuzela, pobedila tvoj duh, usitnila tvoj um i jedino što znaš jeste da se pozivaš na VEOMA LOŠE SLIKOVITE PRIMERE i ljude s kojima nemaš VEZE, ni sa njihovim IDEJAMA I DELIMA. Ruzvelt se obračunao sa MAFIJOM veoma oštro i brutalno, a ti našeg AL KAPONEA i njegove mafijaše posećuješ u KLUBU PRIVREDNIK, gde su skupljeni svi oni koji su opljačkali Srbiju, a njene građane sveli na gladne LOGORAŠE. SRBIJA JE OTVORENI KONC LOGOR PO SVIM MERILIMA.

“Vrlo jednostavno – ako postoji neko na koga treba da se ugledamo (ne da se poredimo, ta ambicija bila bi nesuvisla), onda je to čovek koji je bio trideset drugi predsednik SAD i od kojeg sam naučio:
Pod jedan, da je jedina stvar koje treba da se plašimo sam strah i to je ono što mislim da je ključno za svakog ko se bavi javnim poslom, posebno politikom.“

Da Vas podsetimo:  Patriotske grudi i prepuni džepovi

Pa ako je iko SEJAO STRAH u ovoj državi, AUTOSTRAH, onda si to ti Aleksandre Vučiću sa čuvenim izjavama da ti NOGE KLECAJU OD STRAHA, i večiti pesimizam koji prosipaš, lažnu smirenost skrivenu u HISTERIČNOM i ekstremno SUJETNOM čoveku, ako se o čoveku uopšte radi. KOLIKO SAM SAMO PUTA NA FB napravio OBJAVE vezane za LIDERA, za STRAH, za paniku koju SEJEŠ, za obaveštavanje KRIMINALACA I MAFIJAŠA da se sklone, za curenje informacija, ….. NISMO NAIVNI I VIDIMO KAKO RADIŠ, PREKO KOGA RADIŠ, ŠTA RADIŠ,…. Samo jednu stvar da pitam, što tvoj brat kada je tako pametan i uspešan nije bio u UO Crvene Zvezde dok si bio OPOZCIJA, kako Dragica Nikolić NIJE IMALA FONDACIJU dok ste bili OPOZCIJA, zar mislite da NE ZNAMO da iza te fondacije realno CVETA KRIMINAL, fondacija SE PUNI a DONATORIMA POSLOVI CVETAJU…. mnogo je primera koji uključuju i AGENCIJU za saobraćaj i KOMITET za saobraćaj, prava PRIVATNA PREDUZEĆA za pljačku građana i privrede SRBIJE.

TI SI ČITAO nisi ni UČIO, a još manje da si NAUČIO. Ti si večiti gubitnik, koji je USPEO da dobije VLAST iako znaš vrlo dobro da IZBORE za SNS nisi dobio TI jer si bio omražen lik. I to je neoborivo lako dokazivo, a i sama SNS je radila istraživanje i jasan je bio zaključak ŠTA JE PREVAGNULO da se IZBORI DOBIJU 2012 godine.

„Sa drugom stvari koju je rekao, bar u našem, srpskom slučaju, ne mogu da se složim, a to je da je svakoj zemlji potrebno smelo i istrajno eksperimentisanje. Naime, kao narod i država eksperimentisali smo, pokušavajući da malo radimo, mnogo kukamo i tražimo da budemo plaćeni za sve ono što nismo zaradili.“

Naravno da je RUZVELT ovde bio u PRAVU, samo tvoj mozak ne može da shvati šta je on REKAO, jer si ti bukvalista. Ako nisu podmireni interesi tebe i tvoga brata Andreja i sličnih ekipa koje te prate, onda se ne mogu DOPUSTITI NI NAJBOLjI PROJEKTI PO OVU DRŽAVU, jer tvoja bolesna sujeta je grandioznih razmera.

A UPRAVO TI SI OMOGUĆIO da se broj agencija UDVOSTRUČI, umesto da se drakonski smanji, upravo ti dozvoljavaš da NEMA OTPUŠTANjA iz JAVNOG SEKTORA, upravo ti ne znaš i nisi objavio TAČAN BROJ ZAPOSLENIH po javnim preduzećima i ustanovama. I NARAVNO DELITE NEZARAĐENO JER TI TO OMOGUĆAVAŠ I NE ŽELIŠ DA SPREČIŠ, nego čak pospešuješ.

„U međuvremenu, poverovali smo u sopstvene opsene da vredimo više od onoga što je realno i niko živi ne može da nas razuveri u tome.“

TI VERUJEŠ DA VIŠE VREDIŠ NEGO ŠTO IOLE VREDIŠ, a za to je i činjenica da ne bi smeo da PRIHVATIŠ TV DUEL sa mnom, jednim MALIM OBIČNIM GRAĐANINOM NA SVE TEME U TRAJANjU OD 4 sata na RTS ili tvom omiljenom PINK TV. JA TI SVESNO NUDIM DA TE RAZUVERIM DA SI TI APSOLUTNA NIŠTARIJA, MORALNA MIZERIJA I DA NE VREDIŠ INTELEKTUALNO NIŠTA, DA TVOJE EKONOMSKO I ORGANIZACIONO ZNANjE, TVOJE IDEJE SU RAVNE NULI. I ovo je dovoljno, pa očekujem da prihvatiš TV DUEL, nakon kojeg bi morao da podneseš OSTAVKU, jer definitivno TVOJE VREME JE VREME SILE I NASILjA MEDIJSKIM PUTEM.

Da Vas podsetimo:  Vučićev novi naslednik

„Trnje u tunelu
Drugim rečima, danas, kada Srbiji predstoji usvajanje niza reformskih zakona, zakona o radu, privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji, kao i set zakona koji regulišu medijsku sferu, što je svakako najsmeliji politički potez u poslednjih dvadesetak godina, ono osnovno što imam da kažem jeste nešto vrlo kratko:
Ova vlada se neće plašiti. I neće odustati. Pritom, svima onima koji će odmah povikati da im je dosta teškog života i mučenja reći ću da smo živeli bolje i mnogo bolje od onoga što smo zaslužili i zaradili. Svojom neodgovornošću, pre svega, nas političara, uspeli smo da samo u periodu od 2008. do 2012. povećamo nezaposlenost sa 14,4 na čak 26,1 odsto, kao i da povećanjem penzija i plata u javnom sektoru koje je urađeno bez ekonomske podloge i bilo kakvog racionalnog razloga podignemo nivo javnog duga sa 34,2 na 62,5 odsto bruto domaćeg proizvoda!“

REFORME kao pojam su obična floskula, TI SI SAM izjavio da nemaš projekata, a to jasno govori da si NEZNALICA i da nemaš tim, ili pak da ima ljudi koji znaju ali da im ti ne daš jer će se videti njihovo znanje i da potom njihova popularnost može da ugrozi tvoju vladavinu.

Nisu sporne bolne reforma da SE iza NjIH VIDI SVETLO, a kako nema proizvodnje, kako vidimo da je korupcija na najvišem mogućem nivou, da želiš da uništiš svaku naznaku PODIZANjA STANDARDA naroda, a te koje prozivaš NIKADA NISI NI optužio, niti procesuirao preko nadležnih državnih organa, a JASNO VIDIMO da RADIŠ SVE što je radio Boris Tadić i još gore. Vrhunac bezobrazluka je imenovanje Danice Drašković u bord direktora NIS-a i TI TO NAZIVAŠ BOLNIM REFORMAMA KOJE NAM DONOSE DOBRO. Bolne jesu jer uništavaš državni kapital, a donose DOBRO samo DANICI DRAŠKOVIĆ. Ovakvih primera je na stotine. Prema tome ovo je jedna besramna laž, da navučeš LAKOVERNE da pijenjem gorkog leka dolazi do ozdravljenja. Ali ti ne držiš LEK u rukama, NEGO OTROV. TI ZADRŽAVAŠ OTROVNI SISTEM UPRAVLjANjA JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA i ODBIJAŠ RACIONALAN. EVO OBJASNI NARODU ZAŠTO NIJE IZABRAN DIREKTOR EPS-a PO KONKURSU OD PROŠLE GODINE, kako je bilo moguće da se produžava konkurs MIMO ZAKONA, zašto nisu objavljene biografije i programi svih kandidata…. LAŽEŠ.

„Srbija kao Džordan“

„Danas, možda prvi put u savremenoj srpskoj politici, imamo jasan plan za uspostavljanje stabilne ekonomije, čvrste države sa uređenim javnim finansijama“.

OVO JE FLOSKULA jer za nju ne postoji ni JEDAN JEDINI ARGUMENT, a u javnim finansijama je HAOS. Da ne kažem da si TI OMOGUĆIO oprost dugova tajkunima kroz SKUPŠTINSKI zakon o zastarevanju poreskih obaveza ali i poreza i doprinosa na plate. TI SI IMAO I U PROŠLOJ ali i ovoj VLADI VEĆINU i niko te nije sprečavao da to uradiš. NEMA NI JEDNOG POKRETANjA PROIZVODNjE, a ako planom nazivaš rasprodaju rudnika za SMEŠNU rudnu rentu, prodaju EPS koju zoveš dokapitalizacijom na prethodno UBIJENU CENU EPS za čak 4 puta, prodaju TELEKOMA koji povlači katastrofalne poteze da bi mu se cena ubila, prodaju DUNAV osiguranja…. a u javnom SEKTORU si I TI UPOSLIO SVOJU partijsku bratiju i nije došlo do smanjenja NEGO DO UVEĆANjA BROJA ONIH na državnim jaslama.

Da Vas podsetimo:  OSTAVKA: REČ ZA KOJU NAPREDNJACI NE ZNAJU. OSIM KAD IM JE VOĐA NE POMENE

„Do tog svetla moraćemo da prođemo kroz mnogo trnja u mračnom tunelu, ali sam potpuno siguran da će na kraju mandata Vlade Srbije mnogi koji nas danas kritikuju morati da priznaju da smo uradili veliki posao za našu zemlju i za našu decu.“

Siguran sam da se TO NEĆE DESITI Aleksandre Vučiću, iz prostog razloga, jer ovaj pojam NAŠU DECU se odnosi samo NA VAŠU DECU, a ne na DECU SRBIJE, svih njenih građana, a to je velika razlika. Ti jednostavno nemaš plan, a svaki predlog koji donosi preporod i bolji standard GRAĐANA SRBIJE ti UNUŠTAVAŠ I SPREČAVAŠ da se dogodi, a takvih primera je mnogo, od poljoprivrede gde bi se bez problema mogli ostvariti godišnji veći prinosi barem 400 miliona EVRA sa svega 700 miliona EVRA KREDITA izgradnjom sistema za navodnjavanje, u EPS-u bi profit MORAO biti 300 miliona evra umesto sadašnjeg minusa od 360 miliona evra, od turizma barem 4 milijarde evra u naredne 2 godine a odbijaš projekte na tu temu,…. KOD TEBE SVAKA PRUŽENA RUKA ZA PREPOROD SRBIJE SMATRA SE LIČNIM UGROŽAVANjEM, što nema veze s mozgom. Pisao sam i o BEOGRADU NA VODI, veoma precizno i sada se SVE POTVRĐUJE jer je preduslov da se izmesti železnička stanica u PROKOP i najmanje 18 meseci a realno barem 2 godine I TO AKO RADE KINEZI.

„Oni koji to ne razumeju neka pogledaju kratki film koji je, svojevremeno, da bi motivisao ljude da pokušavaju, napravio Majkl Džordan, najveći košarkaš svih vremena. Srbija je kao Džordan. Bezbroj puta je promašivala, ali uveren sam da posle mnogo teških mera, kao posle njegovih napornih treninga, dolazi do neslućenih uspeha. Inače, ceo film o Džordanu je sastavljen od snimaka njegovih promašaja, uz vrlo kratku poruku – da li znaš koliko puta treba da probaš i koliko puta da promašiš da bi postao Majkl Džordan?“

OVO JE SADA ČISTI dokaz da si u istom autorskom tekstu pobrkao BABE I ŽABE, jer koliko pre nekoliko pasusa navodiš primer RUZVELTA s kojim se ne slažeš da SRBIJA, pa da ponovim tu rečenicu „Sa drugom stvari koju je rekao, bar u našem, srpskom slučaju, ne mogu da se složim, a to je da je svakoj zemlji potrebno smelo i istrajno eksperimentisanje.“.

Pa ako sada uporedite vidite da se Aleksandar Vučić u istom tekstu na dva mesta potpuno demantuje, demantuje samog sebe, računajući da će se svako naći u nekoj rečenici, a da u SRBIJI NEMA PAMETNIH koji će te DVE REČENICE povezati i pokazati kakav je on MANIPULANT.

„Pritom, da ponovo budemo načisto. Nemamo ni tu vrstu džordanovske ambicije da budemo najbolji ili najveći, bez obzira na broj promašaja.
Nemamo ni vremena za to. Ako promašimo ovaj put, u ovom mandatu, ja neću samo završiti na klupi, nego ću morati zauvek, oslobođen i sujete i patetike, da napustim politički teren.“

Eliot Istinić

Nastavak sledi: „Ako Vučić nastavi…“

7 KOMENTARA

  1. Srbi – ako su narod, nikada nisu stigli ni do plemenskog uredjenja! Pojavi se u istoriji neki siledzija pa se oko njega okupe i medjusobno tuku! Bez ideje. Da se ‘isprazne’. Citirane vodje i drzavnici su okupljale izgladnele ljude bez rezervne ‘domovine’. U Srbiji niko ne moze da ‘pregladni’ – svi imaju u zadnjem dzepu bar parce zemlje koja sve radja i hrani iz nekog ‘sela’ svojih predaka, i politika im dodje kao zabava.Nemogu se prizvati pameti. Mogu samo nestati u rasejanju! A na ovom prostoru koji se drzavom naziva, ostaje samo ono sto ‘ispliva’. A zna se sta pliva!

  2. Eliot je, jednostavno,GENIJE.Sa ogromnim zadovljstvom čitam njegove komentare i divim se pametnim i, pre svega, konstruktivnim predlozima za poboljsanje zivota gradjana Srbije,u svim njegovim segmentima.Nadam se, da ce jednoga dana,na čelu ove jadne zemlje, biti upravo, ovakvi ljudi, kao sto je, ELIOT.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime