Apel za pomoć bolnici u Modriči

0
907

bol.

Uvaženi,

Obraćamo Vam se apelom za mogućnost donacije u vezi poboljšanja uslova boravka pacijenata pri ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Javna zdravstvena ustanova, Bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča se bavi liječenjem, zbrinjavanjem, rehabilitacijom i socijalnom zaštitom, hronično duševnih bolesnika iz cijele BiH – Republike Srpske. Bolnica je smještena u Modriči i trenutno na liječenju boravi 290 pacijenata. Isto tako na prijem u ovu zdravstvenu ustanovu čeka 30 pacijenata, te ih je  iz dana u dan,  nažalost, sve veći broj kojima je potrebna ova vrsta zdravstvene usluge. Takođe, u ovoj zdravstvenoj ustanovi je smješten, na liječenje, veći broj mlade populacije kojima je potrebna ova vrsta zdravstvene usluge te u svoj politici, na prijemu, prioritetno vršimo prijem mladih osoba. Urednu brigu za sve pacijente, svakodnevno obavlja 165 zaposlena radnika od čega 90 medicinskih i 75 nemedicinska radnika.

modrica

Zbog nedostatka finansijskih sredstava i situacije u kojoj se naša država nalazi, već duži niz godina nismo ulagali u održavanje postojećih  objekata. Naime, veliki problem nam predstavljaju podne podloge u postojećim objektima, nadzor nad pacijentima i velikom površinom Bolničkog kruga, bez video nadzora i odgovarajuće ograde predstavlja problem u realizaciji poslova bezbjednosne službe, a samu suštinu problema nam predstavlja i postojeća stolarija i unutrašnja i vanjska na objektima u kojim pacijenti borave u zajednici. Bilo koji vid donacije ili humanitarne pomoći bi bila od velikog značaja, za pomoć funkcionisanja ove psihijatrijske Bolnice.

Postojeći objekti „Pliva“, “Dunav“ i „Sana“ su izgrađeni u periodu prošlog vijeka 1950.-ih godina i bili su predviđeni za seoske škole, samim tim je vrijeme učinilo svoje i uspjelo dovesti do skoro potpune dotrajalosti ova dva pomenuta objekta. Nismo u mogućnosti da ih saniramo bez pomoći donacije, zato apelujemo za pomoć, kako bi osigurali bolje uslove za život pacijenata, koji borave ovdje. Prethodna katastrofa, poplava koja je zadesila cijelu državu BiH (Republiku Srpsku ) pa i opštinu Modriča, dodatno je dovela do vidnih oštećenja na objektima u kojim borave pacijenti. Sama realizacija bilo kojeg vida pomoći prema ovoj zdravstvenoj ustanovi bi predstavljala ogroman inovacioni aspekt, sa kojim bi olakšali uslove za rad a samim tim i život i liječenje pacijenata ove ustanove.

Da Vas podsetimo:  Dva veka prekrštavanja Srba

Javna zdravstvena ustanova Bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča je jedina medicinska ustanova ovakvog tipa u čitavoj Bosni i Hercegovini. Zbog svoje veličine i značaja, svaki realizovan projekat i bilo kakav vid pomoći, prema ovoj ustanovi će imati mnogo širi efekat tj na državu BiH, Republiku Srpsku, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i opštinu Modriča. Ako ste u mogućnosti pomozite nam u funkcionisanju i brizi o duševno oboljelim licima, dozvolite da uz Vašu pomoć poboljšamo uslove života rada i funkcionisanja ovih naših pacijenata.

Na osnovu svega naprijed navedenog smatramo da ćete imati razumijevanja, te nam u skladu sa svojim mogućnostima  pomoći na bilo koji način, u vidu donacije ili humanitarne pomoći.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Direktor

Milenko Đukić

*Portal AntiCenzura podržava svaki vid angažovanja, radi poboljšanja uslova života i lečenja, duševno obolelih osoba.

Anticenzura

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime