Atifete Jahjaga neće ići za Beograd

1
727

Atifete Jahjaga, takozvana „predsednica“ nelegalno proglašene kvazi-nezavisnosti šiptarskih separatista sa Kosova i Metohije, neće ići u Beograd na neljudski i zločinački festival „Mirdita, dobar dan“. Organizatori najavili da će pokušati sutra da organizuju njen dolazak.

rsz_jahjagaNjoj bezbednost nije bila dovoljno obezbeđena, navodi agencija Beta.

Ranije je bilo najavljeno da će danas Jahjaga boraviti u Beogradu kako bi učestvovala na pomenutom festivalu i predstavljanju knjige „Želim da me čuju“. Ova knjiga navodnih sećanja s pričama žena koje su preživele silovanja u poslednjem ratu na Kosovu, više je nego jednostrana i nadasve lažirana. Tokom svog „mandata“ na ovom zakonom zabranjenom položaju, „Jahjaga je pokrenula nacionalnu kampanju za podizanje svesti društva o ženama žrtvama silovanja, zlostavljanja i mučenja tokom rata“ navodi se u saopštenju organizatora. Knjigom nisu obuhvaćena strašna iskustva srpskih žena koja preživljavaju decenijama, već isključivo Šiptarki.

To sa jedne strane opravdava takve metode šiptarskih separatista koje se nisu libili da to počine kad god im se ukaže prilika jer su znali da će porodice takvih Srba brzo biti iseljene usled poniženja koje im je naneto.

Stojan Perić, sa ćerkom u naručju, devojčicom koju su silovali Šiptari. O ovim zločinima ni knjige ni pomena.

Jahjaga nije napisla ni reč protivljenja ovim zločinima i zbog toga je predstavljanje takve knjige u Beogradu anticivilizaciski i nadasve apsolutno nehumani čin. Organizaciju ovoga preuzeo je Centar za kulturnu dekontaminaciju, od svog osnivanja poznat po izopačenim stavovima koje nameće.

Navešćemo samo deo iz „Knjige o Kosovu“ (1985.) Dimitrija Bogdanovića:

„Srpsko stanovništvo dobeglo u oblast Gornje Morave napustilo je svoj zavičaj uglavnom zbog zuluma, u koje spadaju ubistva, pljačke, otimanje imanja i žena i slično. Velika albanska nasilja, u različitim oblicima, glavni su uzrok i seljakanju srpskog naroda u samoj oblasti Gornje Morave. Vrbičani su u Komanac pobegli “od gađanje”, tj. od pokušaja ubistva od strane Albanaca. Jancići su iz Žegre prešli u Donju Budrigu, jer su im tamo Albanci ugrabili dve devojke, pa hteli i treću. Reč “zulum” označava ovde sva nasilja i nečoveštva, pod njom se podrazumeva ucena [“rabuš”], ubistvo, proterivanje sa imanja i otimanje imanja, “pečenje” užeženim vršnikom, “udaranje na obraz” [silovanje], rad na poturčivanju itd. Zulum je bio toliko neizdržljiv da se mahom bežalo ispred Albanaca“.

Da Vas podsetimo:  Nikoliću iz EU čestitali pobedu pre kraja izbora, Đukanoviću `čestitaju` poraz pre izbora

Ipak, Direktorka „Inicijative mladih za ljudska prava“ Anita Mitić, nije se dvoumila oko kršenja ljudskih prava, zakonskih odrebi srpskog pravosuđa kako Krivičnog Zakona tako i Ustava Republike Srbije te je izjavila da je bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga „veoma voljna da dođe u Beograd“, a da to što danas nije stigla tumači kao zabranu dolaska od strane vlasti Srbije.

„Jahjaga je veoma voljna da dođe u Beograd i došlo je do onog što mi čitamo kao zabranu dolaska i radimo na tome da ona dođe“, rekla je Mitićeva. Ona je napomenula da organizatori festivala i dalje rade na dolasku Jahjage i da „još uvek postoji mogućnost da dođe“.

„Još uvek postoji mogućnost da dođe a više informacija o tome imaćemo sutra ujutro“, rekla je Mitićeva.

Festival zajednički organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Građanske inicijative iz Beograda, sa sličnim udruženjima šiptarskih separatista iz Prištine u partnerstvu sa Fondom za otvoreno društvo iz Prištine.

Festival podržavaju fondacija braće Rokfeler, Fondacije Čarls Stjuart Mot, Ambasada Švajcarske u Prištini, takozvano „Ministarstvo kulture Kosova“ šiptarskih separatista i Dom omladine Beogрад.

www.kmnovine.com

1 KOMENTAR

  1. molim novinare,srbe,da pod hitno organizuju ponovno ,ali masovno štampanje knjige branka peruničića pisma srpskih konzula.što bi finansirali srpski biznismeni,a koje bi se masovno prebacile na kosovo.te bi knjige bile dostupne svim šiptarima i ostalima,po ceni štampanja.jedino bi tako svi šiptari mogli pročitati nešta o silovanjima i zločinima koje ona pominje.ta knjiga je bila takoreći zabranjena od strane komunista,a i kada je štampana 1985 to je urađeno tako reći sakriveno od javnosti.da se ne bi remetilo bratstvo i jedinstvo sa šiptarima.u toj će knjizi moći i atifete jahjaga pronaći svoje korene,koji su verovatno srpski,pošto je dole toliko bilo silovanja i nasilnog prevođenja srpkinja u muslimansku veru,da nije bilo broja.sve u knjizi imenom i prezimenom.da li će ko krenuti u izvršenje ovog predloga,videćemo,a po tome će mo znati šta nas dalje čeka.hoću reći da li ko misli osrpskim interesima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime