Bajkovita priča kume srpskog kraljevskog para

2
2009
Kraljevsko venčanje Foto: Sava Radovanović / Tanjug

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas su se venčali princ Filip Karađorđević i Danica Marinković, a kuma je bila švedska princeza Viktorija. Njena ljubavna priča mogla bi da posluži za scenario najromantičnijeg holivudskog filma.

Venčanje kraljevskog para bila je prilika da u Beograd pristignu mnogi članovi evropskih kraljevskih porodica, a zanimljivo je da je kuma na venčanju bila švedska princeza i naslednica trona Viktorija (40). Njen ljubavni život podigao je dosta bure u Švedskoj s obzirom na to da je njen izabranik običan momak sa sela.

Vojvotkinja od Vestergotlanda, kako joj glasi zvanična titula, je sa svojim mužem, princom Danijelom, počela da se zabavlja 2002. godine. Princezin otac kralj Karl XVI Gustaf otvoreno se protivio njihovoj vezi zbog toga što je Danijel običan momak poreklom iz jednog sela u centralnoj Švedskoj. Međutim, Viktoriju to nije zanimalo.

On joj je bio lični trener i najveća podrška u životu s obzirom na to da joj je pomogao da se izbori sa anoreksijom. Švedska javnost je bila uverena da veza neće potrajati, pre svega zbog protivljenja njenog oca, ali su se uprkos svim pretpostavkama njih dvoje venčali u junu 2010.

Švedska princeza Viktorija kao kuma (skroz desno) Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Danijel, koji je dobio titulu vojvode od Vestergotlanda, morao je da se prilagodi novom životu, te je pohađao časove istorije i stranih jezika, učio pravila otmenog ponašanja i sasvim promenio imidž kako bi se uklopio u kraljevski svet. Na kraju ga je kralj prihvatio, što je u Švedskoj proglašeno „trijumfom ljubavi nad konvencijama”.

Petnaest godina od početka ove divne ljubavne priče njih dvoje su doputovali u srpsku prestonicu kako bi ulepšali najradosniji dan princa Filipa Karađorđević i Danice Marinković, novopečene princeze.

Da Vas podsetimo:  Zagorkine Šik-šajkače – od tradicije napravila prestiž

Miloš Ljuna

noizz.rs

2 KOMENTARA

  1. Svedska prica zaista jeste lepa. No vencanje princa Filipa Karadjordjevica i njegove izabranice je privatni dogadjaj. Nasa zemlja bilo da je Jugoslavija ili Srbija vec 76 god nije kraljevina. Oni nisu kraljevski par, niti je vencanje kraljevsko, a mediji u Srbiji javljaju netacno i to cak niz vesti i magazina pise „kraljevsko vencanje“. Mladencima neka je srecno i dugovecno kao i svakom drugom paru koji se vencao ili ce se vencati.

  2. Hm,hmm…javno se brukaju,uz socinjenije “ pazova spc“.. Koji,dobro znaju,da se dinastija,tron ugasio,nesto pre,zavrsetka 1941. Godine,po ustavu dunastije,sacinjen od osnivaca Petra I, kojimkaze…“ odsustvom,monarha,duzim,od sest meseci,iz drzave,tron se gasi“…a,talambase i sargije udaraju..prevaranti..
    http://krunski.savet.slika

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime