KTV Bez cenzure: „Balkan dvadeset godina od Dejtona“

0
1057

2016-01-24_154619Izuzetna emisija, KTV Bez cenzure, tema „Balkan dvadeset godina od Dejtona“, učesnici dr Vojislav Šešelj, dr Dragan Petrović i general Petar Škrbić

Na KTV zrenjaninskoj televiziji, koja se preko kablovske televizije gleda u najvećem delu Srbije, a i okruženja, najatraktivnija emisija je Bez cenzure. Višegodišnja tradicija ove emisije je debata više učesnika, koji su izuzetni eksperti (obično njih četiri ili tri u emisiji) u oblasti koja je tom prilikom tema. Važnost ovih emisija se ogleda upravo i u tome, da su na teritoriji Srbije praktično u čitavom Postoktobarskom periodu, a naročito u poslednje četiri godini od kada su naprednjaci i Vučić došli na vlast, blokirani mediji, a uočljivo je odsustvo emisija stručno-debatnog karaktera. Ukoliko takve emisije slučajno i postoji na televizijama sa jačom frekvencijom, poput Ćirilice, one imaju poluozbiljni karakter i u svakom slučaju se intelektualci patriotskog opredeljenja, kao i predstavnici patriotske opozicije nalaze u neravnopravnoj ili čak simboličkoj zastupljenosti ili se čak uopšte ne pozivaju (debatne emisije na N tv, na Pinku i dr.).

Krajem decembra održana je izuzetno atraktivna tematska emisija Bez cenzure na KTV, „Dejtonski sporazum danas, nakon dvadeset godina od njegovog donošenja“ u kojoj su učestvovali dr Vojislav Šešelj, dr Dragan Petrović i general Petar Škrbić. Učesnici emisije su u njenom dvosatnom trajanju, analizirali više tematskih pitanja, od okolnosti unutrašnjih i međunarodnih za vreme rata 1992-1995, samog donošenja Dejtonskog sporazuma, dvadesetogodišnjeg perioda u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori, na Balkanu koji je sledio i aktuelnoj savremenoj situaciji na našim prostorima i značaj Dejtonskog sporazuma danas. Po poznavanju materije, uključujući i činjenicu da je Šešelj bio savremenik i učesnik mnogih navedenih događaja, a general Škrbić u samom vrhu vojske Republike Srpske u vreme ratnih zbivanja, a i nakon toga, te Petrović odličan poznavalac pre svega međunarodnog aspekta i uticaja velikih sila na navedene procese – ovo ostaje kao izuzetno atraktivna, i za gledaoce značajna emisija sa aspekta upoznavanja sa nizom činjenica i analizom okolnosti manje poznatih širem auditorijumu. Iako je ova emisija postavljena na nekoliko Jutjub kanala, samo na  kanalu Dokumentarna emisija Balkan gde i mi dajemo njen link, u kratkom roku od nekoliko sedmica ima već oko 37 000 pregleda, pa vam je i mi preporučujemo.

Da Vas podsetimo:  Srbe prekrsti, pa ih iskoristi! Prava srpskog naroda — zadnja rupa na svirali Evrope

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime