BAŠ OSVEŽAVA: Sočan kolač sa breskvama

0
647

Iskoristite sezonsko voće i napravite ovu laganu poslasticu. Po ovom receptu idu breskve, ali voće može po želji.

Sastojci:

3 jajeta

3 kašike kristal šećera

3 kašike ulja

3 kašike mleka

3 kašike brašna

1 vanilica

1 prašak za pecivo

oljuštene i usitnjene breskve

2 pudinga od slatke pavlake

600 ml mleka

1 šlag krem

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte šećer i vanilicu i nastavite sa mućenjem. Dodajte ulje, mleko, prašak za pecivo i brašno, pa opet umutite. Tu smesu prelijte u kalup i pecite 15 minuta na 200­°C. Preko vrućeg biskvita sipajte malo mleka, poređajte breskve, a preko njih stavite prethodno skuvan puding. Ostavite da se hladi. Dekorišite šlag kremom.

Izvor: stvarukusa.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime