Bašta bazar za vikend

0
358

Drugo izdanje Bašta Bazara održava se za vikend 1 i 2. septembra i namenjeno je svima koji traže inspiraciju u prirodi za uređenje svog doma ili bašte.

I ovog puta Bašta Bazar se održava u prostoru art komune – Dorcol Platz u Dobračinoj 59b. Ovo je odlična prilika da pre kraja leta pronađete biljke, baštenski aksesoar, različite rukotvorine od prirodnih materijala ili hranu koja je napravljena od prirodnih sastojaka ili jednostavno uživate u mirisima i ukusima koje nudi ova manifestacija.

Pored prodajno-izlagačkog dela ovaj Bašta Bazar de u subotu 2. setembra biti posebno zanimljiv jer od 14 časova počinje “Mala škola disanja” sa Peđom Gnjatidem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog časa svi prisutni će dobiti praktične lekcije o pravilnom disanju.

Disanje je naš najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces a joga je fantastičan protivbalans sedalačkom životu i način da se naša sposobnost da dišemo punim pludima poveda.

Tokom oba dana postojade kutak za dečiju igru i besplatne radionice koju de voditi kreativci iz studija Credo Casa Toys koje se bavi izradom edukativnih igračaka od prirodnog drveta.

Posetioci de na Bašta Bazaru biti u prilici da vide i izložbu karikatura i ilustracija “Flower Power” Jugoslava Vlahovida koja je inspirisana Hipi pokretom i borbom protiv nasilja i rata. Kupovinom proizvoda na Bašta Bazaru direktno podržavate male lokalne rasadnike iz okoline Beograda koji de ponuditi biljke za enterijer i eksterijer, kao i proizvođače unikatnih rukotvorina bilo da su u pitanju umetničke kreacije ili ručno pravljena, domaća hrana kao što su: ajvar, starinski kolači, džemovi i sl.

Organizacije Ekonaut i Beogradski festival cveća koje su osnivači Bašta Bazara kroz manifestaciju promovišu pretvaranje zapuštenih gradskih prostora u javne bašte za sve generacije, kao i povedanje kvaliteta zelene infrastrukture grada kroz uvođenja gradskih baštenskih zajednica u Beogradu.

Da Vas podsetimo:  Prezentacija knjige "Srpsko srce Johanovo"

Bašta Bazar daje mogudnost afirmacije svima koji svoju inspiraciju traže u prirodi a nemaju prliku da dođu do publike kroz standarne načine promocije. Želimo da promovišemo kulturu življenja u gradu kroz uvažavanje i slavljenje prirode kako bi imali zdraviju i humaniju životnu sredinu.

Radno vreme 2. Bašta Bazara je u subotu i nedelju, od 10-19 časova, a ulaz je besplatan.

Organizatori Bašta Bazara su udruženja Ekonaut, Beogradski festival cveća kao i Art komuna – Dorcol Platz.

Ulaz je besplatan.

Izvor: Kuća dobrih vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime