Beogradski Šopen Fest jedinstveni događaj u Srbiji

1
590

PijanistickipostereBEOGRAD – Umetničko udruženje Kreativa i Ambasada Republike Poljske u Beogradu organizuju šesti Beogradski Šopen Fest (BŠF), koji će se održati u periodu od 20-25. februara 2017. godine.

Beogradski Šopen Fest je jedinstveni događaj u Srbiji i regionu posvećen pijanizmu, sagledavajući ga kao vrhunsku umetnost sa stanovišta teorije, edukacije i koncertne prakse.

Festival od 2012. godine, u okviru februarskog i oktobarskog ciklusa, odabranim programima i plemenitim ciljevima okuplja renomirane pijaniste, klavirske pedagoge, predavače, mlade talente iz Srbije i inostranstva, kao i sve ljubitelje klasične muzike i umetnosti uopšte.

Publika će i ove godine biti u prilici da čuje vrhunske pijaniste u elitnim koncertnim salama Beograda.

Šopen fest organizuje umetničko udruženje Kreativa, uz podršku Ambasade Republike Poljske u Beogradu, Rotari kluba Beograd – Stari grad i Ustanove Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Beogradski Šopen fest populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora čovečanstva, pesnika klavira – Frederika Šopena.

Projekat sadrži raznovrsne aktivnosti: Pijanističko takmičenje za mlade talente – učenike i studente klavira iz Srbije, regiona i Evrope, koncerte, stručna predavanja, master klas, radionice za decu. Festival je specifičan osvrt na lik i delo velikog kompozitora, vreme u kome je živeo, uticaje njegove muzike na kasnije muzičke stvaraoce, a takođe i pogled na Šopena kao večitu inspiraciju u savremenim oblicima sveukupnog kulturnog izraza.

Kao internacionalna profesionalno – stručna manifestacija, Šopen fest okuplja prevashodno muzičku omladinu i predstavnike struke, stručnu muzičku javnost, eminentne goste iz Srbije i inostranstva, ali i sve ljubitelje muzičke umetnosti.

Više o Šopen festu možete pogledati na zvaničnom sajtu, na Fejsbuk stranici „Šopenijada“, a na kanalu You Tube dosadašnje medijske najave i snimke sa proteklih Festivala i nastupe talenata.

www.dobrevesti.rs

1 KOMENTAR

  1. Опрезно с тим „пијанистичким фестом“ посвећеном „пијанизму“ – може да привуче погрешну врсту публике, чија концентрација не сеже даље од прве половине речи. Али шта да се ради кад су „клавирски“ и „клавирска музика“ тако отрцани и старомодни. И не звуче ни упола тако нобл…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime