Besni smo i razočarani zbog slike povređenog momka na protestima

0
1118
Foto: printscreen

Prethodna dva dana svedoci smo užasnih scena na srpskim ulicama. Oblaci suzavaca koji su se kao gusta magla širili gradom, policijske rotacije koje su konstantno bljeckale pred očima, pištaljke kao fanfare koje pozivaju na bunt.

Svako brani svoje. Neko je tu da izrazi nezadovoljstvo, neko da čuva od eventualnih incidenata. Ko je imao kakvu ulogu više se ni ne zna, jer su obe noći obeležili nemiri. Svedoci smo brutalnih scena prebijanja, a onda i konferencija na kojima se iznose činjenice kako policajci trpe i mirno stoje, dok su građani ti koji se iživljavaju nad organima reda.

Jutro nakon drugog protesta, slike su kao sa ratišta. Beograđanin Miloš braneći svoju drugaricu „dobio“ je pendrek po ruci.

Takav udarac koji doslovno skida kožu, a koji će mu za života ostaviti takav ožiljak za sećanje. Da se seća „moćnika“ koji je svoj bes iskalio na njegovoj ruci, gorčine u ustima i rečenica koje slušamo ovih dana: „Policija reaguje samo u ekstremnim situacijama“.

„Ekstremno“ se odvažio da pomogne prijateljici u celoj ovoj gunguli. „Ekstremno“ se drznuo da baš on izađe na proteste. Pa dobio je i ekstremni udarac, bez navodnika i metafore!

Ovo bi trebalo da budu protesti u kojima se iskazuje nezadovoljstvo sistemom, a ne demonstracija sile. Neka se snaga ubuduće samo odmerava u bokserskom ringu, a neka protesti služe za transparente i šetnju, ne za brutalne udarce.

Ne udarajmo jedni na druge, zaustavimo nasilje!

Vladana Jokić
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime