Bespuće petog oktobra

1
1236
Foto: printsscreen

Učesnici državnog udara, sto je u suštini i bio peti oktobar kažu da su oni doneli srpkom narodu demokratiju. Neretko se danas čuju kritike i komentari da srpski narod želi promene, demokratiju….. Ja mislim da srpski narod želi slobodu, mir i poštovnje, ista prava koja u svetu imaju velika Nemačka i mali Kipar. Srpski narod želi ono za šta su ginuli naši preci, mir i slobodu, jednake mogućnosti i uslove, poštovanje međunarodnog prava, poštovanje našeg suvereniteta.

– Zašto i na osnovu čega akteri petog oktobra kažu da danas nema demokratije u Srbiji?

– Sudeći po svemu što se moze čuti, videti i pročitati, Srbija ima vise demokratije od nekih zemalja zapadnog sveta. Mislim ozbiljno, budući da u nekim zemljama nećete videti prosjake na ulici (to je izbor ili nužda svakog punoletnog coveka ili način života pojedinih naroda), nećete svaki dan u medijima čitati o mnogim kriminalnim dešavanjima posebno kad su u pitanju migranti, mnoge vlade se postavljaju, izbori su samo paravan.

Srbija je doista zemlja čuda i kontradiktornosti.

Akteri petog oktobra srušili su vlast, spalili skupštinu, RTS, pokrali ko je šta mogao i stigao, rasprodali i pozatvarali fabrike, državu doveli pred bankrot, jedan autoput nisu izgradili za 12 godina, i sad na sav glas viču da će ova vlast urnisati državu.

– To meni izgleda kao kad vices da ce crknuti već crknuta krava.

– Može li se srušiti kuća koja nema ni temelje a kamoli zidove i krov?
– Može li se opljčkati prazna kasa?
– Može li se ubiti demokratija koja nije ni postojala u pravom smislu reči?

Danas oni bivši kažu za trenutnu vlast da su glupi, primitivni, lopovi, smradonje, prosečni i ispodprosečni političari, čime na isti način vređaju preko 50% građana koji su tu vlast birali.

Da Vas podsetimo:  Novi izveštaj iz Švedske: Srbija 10 godina bez demokratskog napretka

Kad za svoj narod kažete da je glup, primitivan, ispodprosečan, kako onda očekujete da pobedite na sledećim izborima? Srbi umesto da se slože, ujedine i jačaju oni se međusobno toliko perušaju da nam ni NATO nije ravan. Ni NATO ne može toliko da ubije u pojam srpski narod kao ovi domaći srbomrzci, izdajnici, lažni dušebrižnici. Narod ne sluša odavno priče i obećanja, narod gleda kako je živeo juče i kako živi danas, ne možete reći da je narod glup zato što nije birao vas. Političar koji ne voli i ne poštuje svoj narod i svoju državu, ne zaslužuje ni da bude na vlasti. Isto zameram i vladujućoj eliti koja mahom u svakom obraćanju javnosti proziva neistomišljenike a to nije ni kulturno ni lepo.

Pa šta je ta petooktobarska hajdučija radila 12 godina?

– Sad mudruju i kritikuju sve, baš sve, a ne odgovaraju na pitanja o bogaćenju pojedinaca, o vanrednom stanju, prodaji predsednika države, najboljih i najhrabrijih generala, predaji svih dokumenata i državnih tajni neprijateljskom sudu i to, ne kopije već originale, ubistvu premijera, uništavanju vojske, uništavanju oružja, uništavanju fabrika, prihvatanju nametnutih sporazuma poput Banditerove komisije na štetu svoje države, potpisivanju sporazuma o podeli imovine a da nisu osigurali imovinu državnih firmi i države u drugim Republikama, imovinu proteranih, zarađene penzije, reciprocitet u rešavanju osnovnih
ljudskih i imovinskih prava.

Odakle toliko besplonenih i siromašnih 12 g. nakon njihove revolucije, zašto i danas mnogi u ruralnim sredinama žive kao pre drugog svetskog rata? – Zar nije bio prioritet i obećanje petog oktobra bolji život, bogatija država a time i narod?

Kako je ko od njih tada došao na vlast klanjali su se svima okolo, izvinjavali što nas nisu pobili i istrebili, zabranjivali pominjati agresiju NATO pakta na Srbiju, zabranili da se piše o štetnosti uranijuma koji po balkanu ubija više od bombi. I sad kažu nema slobode medija.

Da Vas podsetimo:  Predlog rešenja nekih problema nauke u Srbiji

Varate se ako mislite da samo Srbi umiru od uranijuma koje je zločinačka NATO politička alijansa poklonila srpskom narodu kao uskršnji poklon i to ne prvi put.
Umiru i nacije u okruženju i to masovno. Otrov ne zna za razlike medju nacijama, nije programiran da truje Srbe a ostale leči.

Isti neprijatelj presvučen u NATO napade srpski narod po treći put samo da pokaže da je jak, jaki iz vazduha a što nisu ušli pešadijom?
I svima njima se petooktobarska hajdučija izvinjavala što smo se branili, što nismo kleknuli da nas dokrajče maljem kao što su ustaše u Jasenovcu Srbe mučili ubijajući maljem, sekirom, testerisali im udove.

Eto mogu danas da razumem njihovu ogorčenost i mržnju prema srpskom narodu ali ne mogu razumeti toliku mržnju kod pojedinih Srba.
Srbi su pa makar bili i deklarativni, žive u Srbiji, plate mnogi primaju iz budžeta ili rade u NVO koje opet delimično finansira država.
Država plaća svoje srbomrzce i antidržavne elemente umesto da ih po Ustavu i zakonu lepo procesuira.

I onda bivši hajduci koji izvršiše državni udar, izblamiraše i one u grobovima kažu da nema slobode, nema demokratije. Eto oni bi možda američku demokratiju, da ceo svet pokoravaju, bombarduju, ruše, da ruše vlade pošto već imaju iskustvo petog oktobra.
Pitam dali bivša hajdučija zna šta je domkratija, pojam koji svi koriste.

Definicija demokratije ,,demokratija je Vladavina većine naroda, društveno uređenje u kome vlast pripada širokim slojevima naroda koji slobodno bira svoje predstavnike u sve organe vlasti, od mesnih organa do vrhunskih državnih prevodilaca.
Sloboda za sve napredne, progresivne ljude, ravnopravnost u društvenom životu.
Odsustvo prinude, stega, sputavanja.

Ova vlast je birana po izbornom zakonu koji je donela bivša vlast a koja taj zakon danas kritikuje. To mi izaziva sumnju u ispravnu politiku bivše vlasti i njihovu demokratiju jer, možda su mislili da će vladati vekovima pa su doneli zakone koji bi njima išlina ruku.
Kako je moguće da ruše i kritikuju zakone za koje su, u vreme dok su vladali tvrdili da su najbolji? Zašto je nešto što je bilo dobro dok su oni vladali danas loše? U politici je tako, sve je dozvoljeno, čak i preko mrtvih i preko vatre i preko ruševina do vlasti.

Da Vas podsetimo:  Firma funkcionera SNS-a pokušala da naplati 250.000 evra za „konsultantske usluge“ od Zastava oružja

Gledajući sa ove distance a uzimajući u obzir da tokom 12 g. vladavine demokratskih stranaka u Srbiji skoro ništa novo nije izgradjeno, nije postignuta nova vrednost, nije stečeno ništa a urušeno je sve, teško će ova opozicija ikada doći na vlast.

Ovo ne znači da ja branim vlast, ja sam po prirodi mislilac, vizionar i kritičar, slobodoumno
biće i ničim ne zelim da ograničavam svoju slobodu mišljenja i govora niti mi trebaju politički prijatelji ili neprijatelji. Ja volim samo da analiziram povremeno politička dešavanja i da kao slobodnomisleće biće o tome javno iznesem svoj stav.

Kako su vladali DOS-ovci i šta su ostavili narodu?

– O tome svedoče dešavanja 2004, 2008, slike sa molitvenog doručka američkih predsednika tokom proteklih 20 godina, narod Srbije. Narod je najbolji sudija i kritičar i vara se svaki političar koji misli da će lako sa narodom. Teže je sa svojim narodom
nego sa svim vanjskim neprijateljima.

Crni Vitez

1 KOMENTAR

  1. За разлику од државе која заслужује да се тако назива, јер штити свој народ од непријатеља, код нас је држава одувек штитила себе од сопственог народа. Народ то воли, јер за друго не зна.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime