Bez posla 200 Srba radnika u sudstvu KiM!

0
620

Univerzitet za sada ne ali će srpsko sudstvo na KiM definitivno biti ugašeno za račun takozvane „republike Kosovo“!

Predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević izjavila je danas da će više od 200 radnika srpskog pravosuđa na Kosovu i Metohiji ostati bez posla, nakon što je takozvani „sudski savet Kosova“ raspisao konkurs za integrisanje sudske administracije.

tzv-sud
Takozvani „sud“ šiptarskih separatista, posle priznanja od strane veleizdajničke Vlade Srbije, čeka srpske kolege.

U saopštenju za javnost Slađanka Milošević je navela da je tzv., „sudski savet Kosova“, na osnovu Zakona o ratifikaciji prvog dogovora o načelima koji regulišu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, „na osnovu Ustava i Zakona o radu samoproglašenog Kosova“, juče raspisao konkurs za integrisanje sudske administracije.

Konkurs je otvoren do 29. aprila 2016. godine, a u posebnoj napomeni naglašeno da su predviđene pozicije rezervisane za manjine.
„Integrisanje je predviđeno za 112 ‘pripadnika manjine’, a zaposlenih Srba koji bi, eventualno, konkurisali ima nešto više od 300. Dakle, više od 200 radnika srpskog pravosuđa ostaje bez posla“, istakla je Slađanka Milošević.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije usvojila uredbu kojom je privremeno penzionisala neintegrisane policijske službenike i da je ministar pravde obećao da će pitanje neintegrisanih pravosudnih radnika biti rešeno zakonom na sličan način.

„Međutim, do danas nije donet nijedan propis kojim bi se rešio radnopravni status pravosudne administracije koja, inače, ne želi da se integriše. Iako su protiv integracije, izgleda da će morati da se povinuju naređenju države Srbije koja je, između ostalih, priznala i sudsku vlast na samoproglašenom Kosovu“, navela je Slađanka Milošević.

Agencije / KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime