BIZARNO Vrtić poziva na prikupljanje sapuna, roditelji vraćaju istom merom!

1
907
Foto: pixabay.com

Nije tajna da roditelji dece u beogradskim vrtićima donose vlažne maramice i plastične čaše, ponekad i sapune, a kako nam javljaju građani sa Palilule otišlo se korak dalje. Na tabli jednog vrtića osvanuo je poziv roditeljima da se priključe akciji „prikupljanja tečnih sapuna“ povodom Svetskog dana čistih ruku, 15. oktobra.

Vaspitači su dobili težak zadatak, da animiraju i decu i roditelje, pa je jedna vaspitačica rešila da ih pesmom pozove da se pridruže „akciji“.

FOTO: Privatna arhiva

„U vrtiću …..
na Zemlji na toj planeti
važi jedno pravilo
peri ruke redovno
15. oktobra tečni sapun spremi
brzo se obuci i u vrtić kreni.
Tamo ćemo zajedno u mali red stati
tečni sapun staviti, naše ruke prati
biće zadovoljni naši vaspitači,
sapun zdravlje čuva bakterije plaši.

Sačuvajmo naše zdravlje uz sapune tečne sjajne“.

– Nama nikad nisu rekli da moramo da donesemo maramice ili čaše, ali jesu govorili da „deca više nemaju“ i „ako želimo“. I tako je bilo i sa starijim detetom i sada sa mlađim. Kupovali smo i sapune, jer „tender nije prošao“, ili kad su neki mališani dobijali osip. A skupljali smo pare i za tepih, muzički stub i zavese – kaže nam mama iz vrtića na Zvezdari.

Slavko Gak / Foto: Željko Jovanović

Roditelji koji su nam poslali fotografiju poziva sa paona na Paliluli imaju poruku za Slavka Gaka, gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu.

„Da ruke treba prati to zna svak,

zato će nam sapune kupiti nadležni čika Gak!“

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, više puta su poručivali roditeljima da nisu u obavezi da kupuju bilo šta od sredstava za higijenu.

– Obaveza zaposlenih je da se staraju da deca u vrtićima imaju sve što je neophodno, i roditelji nisu u obavezi da bilo šta od higijenskog materijala donose u vrtiće –  više puta je rekao Gak.

Da Vas podsetimo:  Kako da podeliš 10k flajera i napraviš totalni marketing promašaj?

Ipak, praksa pokazuje drugačije.

Izvor: direktno.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime