Bondstil sagrađen na srpskoj zemlji

0
1675

Američka vojna baza „Bondstil“ na Kosovu sagrađena je na dve i po hiljade hektara njiva koje su pripadale proteranim Srbima koji ni posle 15 godina ne mogu da povrate svoje zemljište

bondstilNajveća vojna baza SAD izgrađena posle vijetnamskog rata, ‘”Bondstil” na Kosovu i Metohiji, nalazi se u selu Sojevo kod Uroševca, na šestom kilometru puta prema Gnjilanu.

Selo Sojevo je do Nato agresije na bilo mešovito, naseljeno i Srbima i Albancima, a danas se ovde na skoro dve i po hiljade hektara srpskih privatnih njiva nalazi utvrđenje koje su sami američki marinci prozvali „Diznilend na Balkanu“. O tome koliko je bio grandiozan ovaj uzurpatorski poduhvat dovoljno govori podatak da je u okviru „Bondstila” izgrađeno 25 kilometara puteva, više od 300 stambenih zgrada, helikopterski hangari, heliodrom, sportske hale i tereni, tržni centar.

Srbi iz Uroševca, koji su posle Nato bombardovanja 1999. godine proterani iz svojih domova, a na čijim je imanjima je sagrađena ova vojna baza ni 15 godina posle početka američke okupacije Kosova i Metohije ne mogu da se vrate na svoju zemlju, niti da saznaju ko je gotovo besplatno ustupio Amerikancima njihova imanja.

Amerikanci su sa svojom i NATO vojskom OTELI I OKUPIRALI deo SRBSKE ZEMLJE, napravili svoje vojne baze na Kosovu i Metohiji koja je Autonomna pokrajina sa 15% teritorije u ustavnopravnom poretku države Srbije

Teritorija za „Bondstil” je zauzeta odmah po ulasku američke vojske na Kosovo u junu 1999. godine. Srbi koji poseduju kompletnu dokumentaciju da su vlasnici imanja i imaju tapije na svoju zemlju, o ovoj otimačini su odmah obavestili Ujedinjene nacije, Unmik, ambasadu SAD u Beogradu i Prištini, Vladu Srbije i ostale nadležne. NJihova nekada plodna zemlja je pretvorena u pustinju, na kojoj su izgrađeni američki vojni objekti, a većini niko nije plaćao nadoknadu.

Da Vas podsetimo:  Činjenična uspešnost u lepoj Deželi i jedanaesta prolazeća godina

U „Bondstilu” su Srbima u početku govorili kako su mislili da je u pitanju državna imovina, a ne privatna, zatim su obećavali da će se potraživanja vlasnika rešiti između država (?!?), da će im neko plaćati pristojnu kiriju, ali su to sve ipak bile samo prazne priče u koje Srbi nisu poverovali.

kosovo-nije-srbija-kaze-usa
Karikatura: Tošo Borković- SAD/USA kaže da Kosovo nije Srbija…

Zato su pre nekoliko godina rešili da pravdu potraže u Međunarodnom sudu u Strazburu, ali odgovor ni odatle nisu dobili. Ovi Srbi su još dodatno ogorčeni jer iza njih kao vlasnika otetog privatnog zemljišta na Kosovu i Metohiji nije stala ni jedna dosadašnja Vlada Srbije.

Amerikanci su sagradili još jednu bazu kod Dragaša koja, samo manja po površini, u pravnom smislu ne predstavlja ništa blaži prestup od “Bondstila”, jer je i ona sagrađena na đeotetim privatnim imanjima proteranih Srba sa Kosova, a kojima je Kfor svojevremeno dao krajnje nepristojnu ponudu za godišnju naknadu od 15 euro-centi za kvadrat plodnih oranica, i to bez prava žalbe i eventualnog neslaganja sa ovako bezobraznim i siledžijskim potezom.

—————–

DA PODSETIMO – OKUPIRANO I OTETO OD SRBA: Bondstil i baza kod Dragaša, sagrađene su na zemlji koja je bila u privatnom vlasništvu proteranih Srba sa Kosova i Metohije

Petar Iskenderov

Ruska reč/Intermagazin/FBR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime