Bora Čorba u Novom Pazaru

0
1292

Pogledajmo kako se u Sandžak presu najavljuje dolazak Bore Đorđevića u Novi Pazar


Četnički vojvoda Bora Čorba nastupa u Novom Pazaru pod blagoslovom vlasti

Novi Pazar – Da gradska vlast u Novom Pazaru ne sjedi skrštenih ruku, te da su im ruke pune posla najbolje pokazuje još jedan veliki podvig u najavi.

bora corbaPoslije uspješne organizacije koncerta Dina Merlina, te još nekoliko koncerata finansiranih iz gradske kase, na redu je došao i četnički vojvoda, i to u “turskoj” hali “Pendik”.

Čovjek koji je učestvovao na frontu, kako i sam kaže, tako što je pjesmom podizao moral, hordama zla na prostorima bivše Jugostavije, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, zabavljaće publiku u Novom Pazaru, Sandžaku.

U trenutku kad se ekshumiraju žrtve iz najveće masovne grobnice kod Prijedora, iz Tomašice, žrtve tih istih četnika, sa podignutim moralom od sada već četničkog vojvode, Bore Djordevića – Čorbe, gradska vlast u Novom Pazaru ima još jedno veliko iznenadjenje za svoje gradjane, koncert četničkog vojvode.

U porti Crkve Svetog proroka Ilije u selu Ba kod Valjeva, poznatom po održavanju četničkog kongresa 1944. godine, vrijeme kao da je stalo. Saborci đenerala Draže i dalje puštaju brade, vrhovni komandanti četničkih divizija im prave društvo, mladi četnici skandiraju: „Čiča, Čiča… Živela Srbija!“

Kako kažu, Boru Čorbu su izabrali zato što je pravi Srbin i nacionalista i kao poklonik četničke ideologije zaslužuje da ponese zvanje vojvode.

Ovo je velika stvar. Ovdje sam s patriotama koje iskreno vole svoju zemlju. Krajnje je vrijeme da se izbriše slika o četnicima kao negativcima, strašnim stvorenjima koja nose krvavu kapu. Srećan sam što su vojvode Ravnogorskog pokreta ujedinjene i što smo napokon pokazali da Srbi mogu da se slože! – rekao je Bora, dok su se pozadini čule rodoljubive pjesme Kraljeve vojske u otadžbini.

Da Vas podsetimo:  Moćne i lekovite! Dvadeset trešanja ima 10 puta jače dejstvo od aspirina

Gozba je bila bogata, pila se rakija, al’ je svječanost prošla bez gibanice! Nije to četnički običaj.

(sandzak-x)

sandzakpress.net

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime