Braćo Amerikanci!

1
731
Petko Nišavac / Foto: Printscreen

Braćo Amerikanci, u ovoj teško vreme, k’d su vi obrnuli grbinu svi l’žovni pobratimi i kardaši, i k’d vi gledaju sair svi belosvetski dušmani i k’d ste se zapleli, k’ko pile u kučinu, s’s ovaj vaš zakon za izbori, Srbija misli na vas.

Braćo Amerikanci, dok je svet i vek, Srbija vi neće zabrai UNRU, prašak za mleko, žuto sirenje i Trumanova jajca. Ono istin je, pamtimo i onaj bombardovanja, k’d ste ne oslobađali od Švabe a pamtimo i „Milosrdnog anđela“ s’s sve kasetne bombe i osiromašeni uranijum. Al’ ništo za toj, braćo Amerikanci, mi si ubavo znajemo da vi imate golem merak na nas i da je toj bilo za našo dobro i da ste s’lte iskali da ni utuvite u glavu demokratiju, red i zakon.

Svi si mi ubavo znajemo da ništo neje vekovno i da se niki neje dva putke banjaja u istu vodu. Svi si znajemo da je ovaj svet k’ko merdevine, jedni se kaču, drugi slazu. Svi smo se ukačili na ringišpil k’ko na Pantelejski vašar, pa se vrtimo, č’s ne ima, č’s ne nema, sve takoj dok ne dosadimo na Gospoda pa ni otkači od ringišpil.

Eve braćo Amerikanci, došlo i toj vreme da i vi slazite niz tej merdevine, da je i u vašu avliju zaigrala mečka i toj onaj najgolema, Božana mečka. Došlo vreme da ne znajete ni prisednika da izaberete a takoj ste gi merakliski birali i smenjuvali po tuđe države.

Ništo za toj, ič ne berite gajle, Srbija je uz vas. Vi ste bre, k’ko vikaju ovija političari,“ naša interesna sfera“ i sve će napraimo za vas, neće ve tek takoj puštimo na Kinzi i Rusi. More, će prevrnemo i nebo i zemlju, s’lte da ve izvedemo na prav put i da ve odučimo od ovoj tepanje i pucanje što ga terate po cel svet.

Da Vas podsetimo:  Ko ili šta drži sudije u Srbiji

Najprvo će vi uvedemo embargo. Onda će vi napraimo nevladine organizacije da ve nauču s’s koga će se karate i tepate a s’s koga će se grlite i celivate. K’d počnete da točite benzin u flaše i ručate na bonovi i tačkice, će vi ispratimo EMBARGO KUVAR. Tuj knjigu su pisuvale i s’s suze zalivale naše majke i domakice.

Vidim da ste cvrsto rešili da se malko potepate i da će padne golem ćutek. Dušmani bi reknuli : “ Ako neje lošo, došlo je i toj vreme da se izarču onol’ke puške i pištonji , nek se puca malko i po njiove avlije i sokaci.“

Jok, vikamo mi Srbi! Što ne biva, ne biva! Mi toj ne davamo! Mi će ispratimo našu gvozdenu gardu, vikanu PLAVE ŠAJKAČE, da zavedu red i mir. U Čikago će napraimo bazu Bonstil za našu vojsku a tuj će bidne i apsa za ovija Amerikanci bundžije. Svi Srbi što se maju po Čikago će bataljuju vozenje kamioni i varkanje starci po špitalji, će dobiju diplomatski status i će rabotu u bazu za goleme pare.

Će iskamo da se uapsi Klinton i da se barabar s’s domaćicu isprati u Hag. A da vi pokažemo k’ko imamo dušu i k’ko nesmo katili i kamzeri, će mu davamo doktora Voju Šešelja da ga brani po službeni dužnos’. Ako ga u apsu ufati mrza pa ne iska da arči plajvaz s’s knjige pisuvanje, će mu dovedemo i Moniku Levinski da mu prai drustvo.

Braćo Amerikanci, ič ne berite gajle, neće ve tepamo, k’ko vi što ste ne tepali. Mi smo bre, starinski i gospodski narod. K’d su naši dede i paradede ručali s’s zlatni nožovi i viljuške, Kolumbo je vaši dede i paradede zbiraja po belosvetske apse i teraja s’s lađu za Ameriku. Fala na Gospoda što gi sačuva od onija gusari i morski razbojnici. Da su gi t’g ufatili i da su gi bušnuli lađu na sred okean, ništo na ovaj beli svet ne bi bilo isto.

Da Vas podsetimo:  Oni se ne stide, to je neki novi soj ljudi bez stida i srama

S’g je došeja nov adet. Ni na kučiki se s’g ne uteruje pamet s’s ćutek. A k’d vi jedan d’n napraimo zakon za pisuvanje u katastar, k’d ve uteramo u dužničko ropstvo i k’d vi Marka Đurića ispratimo za ambasadora, da vi cel d’n aplaudira, sami će se tepate i neće vi padne na pamet da praite k’l’b’k po cel svet.

Braćo Amerikanci, Srbija je uz vas!

Petko Nišavac
Izvor: Južne Vesti

1 KOMENTAR

  1. Autor je genijalan !
    Juzna pruga u duginim bojama.
    Veselo i sa puno humora opisani srpsko-americki odnosi
    Najvise mi se dopalo :
    „Došlo vreme da ne znajete ni prisednika da izaberete a takoj ste gi merakliski birali i smenjuvali po tuđe države“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime