Breskvice

0
930

Sastojcirecept

Za breskvice:
3 jaja
180 gr šećera
225 ml ulja
3 kašike mleka
1 kesica vanilin šećera
2 kasice praška za pecivo
3 kašike brašna
425 gr brašna

za punjenje:
350 gr domaćeg džema od šljiva
150 ml ruma
mrvice od breskvica
za farbanje:

85 ml vode ( za svaku boju, i možda malo više u zavisnosti koliko dugo držite breskvice u boju)
po želji kapi farbe za hranu
po želji ekstrakt od maline i kruške

Priprema

Žicom umutiti jaja i šećer vrlo malo pa dodati ulje koje ćete takodje umutiti dok se ne sjedini sa jajima. U umućenu smesu dodati 3 kašike mleka i vanilin šećer pa i dalje mutiti žicom da sjedinite ,i na kraju dodati prašak za pecivo i 3 kašike brašna sve to sjediniti pa ostaviti u frižider da odstoji dva sata. Izvaditi posle dva sata pa dodati 425 gr brašna, nemojte staviti celu količinu brašna, jer dosta zavisi od veličine jaja, umešati brašno varjačom, pa istresti na pobrašnjenu radnu površinu i umesiti glatko testo. Ako vam se lepi za prste dodati još brašna dok ne bude fino testo koje se ne lepi za prste. Od gotovog testa kidati loptice, dobro ih dlanovima uradite da vam budi glatke, jer ako nisu glatke, pucače vam. Staviti na pleh, koji ste prekrili sa papirom za pečenje i peći ih dok vam blago ne porumene na 165-170*C u zavisnosti od vaše rerne. Mlake kuglice dubiti ivicom oštrog noža i stavljati ih na poslužavnik, koji ste postavili kuhinjskim papirom. Mrvice od kuglica pomešati sa domaćim džemom od šljiva i dodavati ruma po želji. Treba da vam se rum oseti vise od džema. Puniti kuglice, ako imate višak džema okolo, očistiti nožem. Spojiti kuglice zajedno. Pripremiti dve posudice i u svaku sipati po 85 ml vode dodati kašiku dve farbe za hranu i pola flašice ekstrakta od maline i kruške pa zamočiti jednu stranu jednom dva puta ili tri puta. Zamočene breskvice naređati na pleh koji ste postavili kuhinjskim papirom da se malo ocede, uradite 5-6 breskvica, pa ih onda uvaljati u sitniji šećer.

PODELI
Prethodni tekstMajka
Sledeći tekstSrpska poljoprivreda nakon poplava

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime