Brnabić od Vučića tražila mesto ambasadora u SAD, on to shvatio kao izdaju

2
1489
Ana Brnabić / Foto: YouTube Screenshot

I posle tri dana ostalo je nepoznato zasto je Aleksandar Vučić tako brutalno napao Anu Brnabić u naručenom tekstu na najčitanijem portalu u Srbiji. Da li je to deo kampanje koju on organizuje protiv Nebojše Stefanovića i Zorane Mihajlović ili je ovo bio izolovan slučaj?

Svakome iole pismenom je jasno da se nije iz čista mira na „Blicu“ pojavio tekst u kome se za premijerku kaže „da je posle dve i po godine premijerskog mandata, postala druga osoba i da je u njenom govoru  sve manje tehnokratije, a sve više partokratije“.

U pomenutom testu „Blic“ je napisao i „da je Brnabić jedna od glavnih uzdanica za sukobe sa političkim protivnicima, u TV emisijama, da zvuči kao partijski vojnik bez vlastitog mišljenja, i da je nedavno samu sebe uporedila sa najtoksičnijim likom srpske političke scene – Vojislavom Šešeljem, priznajući da je i sama iznenađena što se sve češće slaže s njim“.

U blaćenju premijerke, koju su do juče glorifikovali, „Blic“ je naveo i „da se slabo snašla u političkim vodama, pa je mic po mic preuzela ulogu partijskog jurišnika, da  u svakoj prilici kritikuje opoziciju koja je, po njenom sudu, kriva i za (ne)slobodu medija, ali i za situaciju na Kosovu“. U pomenutom tekstu piše i da Brnabić u javnosti ismevaju zbog nemuštih javnih nastupa koji često završavaju kao klipovi na društvenim mrežama, i da ništa bolje ne stoji ni sa intervjuima koji su izvor “bisera” i političkih gafova“.

Na kraju teksta, Blic navodi „da posle svega umesto da se uzda u čuvenu srpsku izreku “ćutanje je zlato”, Ana Brnabić demonstrira da ima višak slobodnog vremena koje uglavnom provodi na Tviteru, u političkim prepirkama sa neistomišljenicima“, i pitaju – „Ima li, možda, pametnijeg posla za premijerku Srbije?

Da Vas podsetimo:  Otvoren Burekomat! Originalan način rada čuvene pančevačke burekdžinice u doba korone

Sve ovo je posebno interesantno zato što premijerka nije imala nikakvu posebnu javnu aktivnost koja bi pokrenula Vučićev tim na čelu sa Suzanom Vasiljević, savetnicom za medije predsednika republike, da napišu ovakav tekst i pošalju ga da se objavi. Namerno kažemo Vučićev tim, jer je i vrapcima jasno da „Blic“ nikada ovakav tekst u kome je uzgred budi rečeno sve istina, ne bi smeo da objavi ni u snovima.

Najčešća priča koja se čula po čaršiji je da je premijerka prenela predsedniku da posle izbora sebe ne vidi na toj poziciji. To što je ne vidi ni Vučic nije sprečilo njegov bes, jer takve stavove on tretira kao izdaju! Još kad je Brnabićeva navela da bi želela da ode u Vašington za ambasadora Srbije, gde je i dalje ambasador Đerđ Matković, koji je „probio manadat“, s obzirom da je na tu funkciju izabran u oktobru 2014, predsednik je „poludeo“. To mu je verovatno zaličilo na napuštanje broda i reakcija je usledila.

„Blic“ je već jednom iskorišćen da se pošalje poruka Brnabićki kada je posle njene posete Berlinu i susreta sa Angelom Merkel, u domaćoj javnosti primećeno da je nivo posete bio mnogo veći od očekivanog. To je protumačeno kao najava da Berlin na nju ozbiljno računa. Već sutradan je „Blic“ preko cele naslovne stavio tekst kako Merkelova maltene moli Vučića za sastanak u Njujorku tokom zasedanja generalne skupštine UN.

Ana Brnabić nije reagovala na pisanje „Blica“. Shvatila je poruku. Isto kao i Zorana Mihajlović. Izgleda da i Nebojša Stefanović počinej da shvata, ali po svemu sudeći prekasno.

Izvor: direktno.rs

2 KOMENTARA

  1. Ona je beskicmenjak …a o trosku drzave bi da zivi u Njujorku…Znaci da je finansiramo mi…plebs kog oni smatraju za nistavila koja ih finansira…To je ocigledno…Mozda ce je unaprediti…to je sled dogadjaja u toj partijskoj metastazi !

  2. Vučić preko medija kontroliše svoje ljude ali nemojte biti u zabludi da će se nekog odreći. Oni suviše mnogo znaju o medjusobnim prljavstinama da bi rizikovali. Ako i bude neke smene „osudjeni“ će otići na jednako primamljivu funkciju poput Gašića.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime