Brnabić otvorena za sastanak sa Grupom za slobodu medija

1
1356
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Otvorena sam za sastanak sa Grupom za slobodu medija i uvek ću naći vremena za taj susret, izjavila je FoNetu premijerka Srbije Ana Brnabić, koja ističe važnost dijaloga Vlade Srbije sa medijima, kao i “izmeðu Vlade i medija sa kojima se možda ne slažemo oko nekih medijskih sloboda”.

Ukoliko žele da se vidimo, očekujem da mi upute poziv. Kao što mislim da je dijalog u regionu važan, naglasila je Brnabić, isto tako mislim da je naš dijalog u Srbiji važan izmeðu Vlade i medija.

Moja je obaveza, kao predsednice Vlade Srbije, da sam tu, da sam otvorena, da slušam i da čujem i da probam da razumem njihove probleme i da na njih reagujem, objasnila je Brnabić, upitana o medijskoj situaciji i napadima na novinare posle njenog novembarskog sastanka sa predstavnicima Grupe za slobodu medija.

Stvarno mislim da je to moj posao, bez obzira na to šta ja mislila, istakla je Brnabić i ponovila da će naći vremena da razgovara sa predstavnicima medija.

Govoreći o Medijskoj strategiji, Brnabić je podsetila da je Ministarstvo kulture i informisanja, posle njenog sastanka sa predstavnicima Grupe, održalo tri sastanka da bi se našao kompromis i novinarska i medijska udruženja vratila u radnu grupu radi nastavka zajedničkog rada na tom dokumentu.

Znate kako, hajde da sačekamo i vidimo šta je finalni proizvod i da onda imamo javnu raspravu i zato služi javna rasprava, odgovorila je Brnabić na pitanje o efektima izrade Medijske strategije bez učešća glavnih aktera iz medijske zajednice.

Ako nismo uspeli da se dogovorimo da se oni vrate, ja se i dalje nadam i očekujem od Ministarstva kulture i informisanja da će izaći sa kvalitetnim predlogom Medijske strategije, rekla je Brnabić.

Na kraju krajeva, ocenila je Brnabić, javna rasprava služi za to da se taj dokument menja u okviru rasprave i nadam se da će novinarska i medijska udruženja učestvovati u toj raspravi, zato što je to jedini način da komuniciramo.

cenzolovka.rs / FoNet

1 KOMENTAR

  1. Od kada je ona Premijer iliti Premijerka nikada veća tortura medija nije bila gotovo identično isto kada je Ministar informisanja bio Aleksandar Vučić (setite se ubistava novinara tada i drakonskih kazni koje se upravo i sada dešavaju kako lokalnim tako i alternativnim medijima koji se svesno guše na vrlo brutalan način. O problemima medijske slike u Srbiji sigurno će biti uključena i šira novinarska, međunarodna zajednica. Novinari naročito istraživački postali su pravi glineni golubovi i pokretne mete podivljalog režima gde više ne važe nikakva pravila. Ovo je ko zna koji put da ona govori da je spremna na razgovor ali od te njene priče kao što smo i videli nema ništa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime