Brnabićka i buncanje: Sve mi je jedno svejedno!

4
2200

Ovo je za rubriku, „Verovali ili ne“! Ovako se nešto nikada nije desilo u istoriji srpskog političkog života. Kako je moguće da predsednik vlade kaže da joj je svejedno da li će nekim činom ili nečijom aktivnošću Vladi Srbiji biti nanesena šteta. Takva izjava, verovatno, nije zabeležena nigde u svetu, jer teško da bi se igde pronašao šef vlade, koji bi rekao da mu je svejedno, da li nešto nanosi ili ne nanosi štetu vladi na čijem se čelu nalazi.

Naime, juče na konferenciji za novinare u Novom Sadu, u Galeriji Matice srpske, predsednik srpske vlade, Ana Brnabić, doslovno je rekla:

Ne znam šta sve može da nanese štetu vladi. Čujem i osnovane i neosnovane optužbe. Sve može da nanese štetu vladi, ali se ne obazirem na to. Sve mi je jedno, najiskrenije, sve mi je jedno. Dok god imamo rezultat, dok god možemo da podržimo ovakve projekte, sve mi je jedno. Neka nanosi štetu Vladi, na kraju krajeva, građani Srbije će odlučiti o tome da li smo imali rezultat ili nismo.“

Prvo, Brnabićeva nesuvislo kaže, da „ne zna šta sve može da nanese štetu vladi“. Ako zaista ne zna, tada se postavlja pitanje, šta uopšte traži na mestu šefa vlade. Retko bi se mogao naći i predsednik kućnog saveta, koji bi kazao da ne zna šta bi sve moglo da nanese štetu stanovima i zgradi za koju je zadužen (poplava, požar, na primer). Ili, čovek upravlja brodom, a ne zna šta bi sve moglo da ošteti brod, počev od pukotina na trupu broda, do nekakve hridi o koju se plovilo može razbiti, ukoliko se njime ne upravlja s puno pažnje.

Da Vas podsetimo:  „Razgraničenje“ ili podela Kosova i Pčinjskog okruga

Zatim, šef vlade još dodaje, kako čuje „osnovane i neosnovane optužbe“, a pitanje se ticalo Aleksandra Vulina, njegove „tetke“ i stana od četvrt miliona evra. Šta je tu osnovano, a šta neosnovano, gđa Brnabić nam nije rekla. Osnovana optužba je da Vulin ima tetku koje nema da nema, a neosnovana optužba je da mu tetka nije pozajmila novac za stan.

E sad dolazi ono za šta bismo mogli reći da je filovanje, udaranje glanca, stavljanje šlaga na tortu. „Sve može da nanese štetu vladi“, kaže premijerka, kao da nije na mestu na kojem jeste, već kao da je ona vlasnik mesarske radnje na pijaci, u kojoj prodaje „svoj kokošije grudi“. Rekao bi čovek, ova je genijalnija i od „čuvenog“ Lazara Krstića, onog koji je rekao da je „AV meka srca“. Da je on (mlađani Lazar, za koga niko ne zna iz kojeg budžaka je iskočio) bio na mestu AV-a, srezao bi plate i penzije, ne za deset, nego za dvadeset, pa i trideset posto!

Dakle, stvar je tu sasvim jasna: štetu može da nanese sve, osim onoga što štetu ne može da nanese! A i to što ne može da nanese štetu, ipak, može da nanese štetu, ako se uzme da je to celina, to jeste da je to „sve što može da nanese štetu“. Da li je sada svima sve jasno? Zaista šteta ako nije!

„Ne obazirem se na to“, nastavlja Brna da brna. Jer, kad bi se obazirala, onda bi šteta mogla uistinu da bude šteta. To, jeste, šteta nije šteta, ako tu štetu tvoje oko nije registrovalo. Prevencije radi, dakle, pametnije je da se uopšte ne obazireš na ono što bi moglo da nanese štetu. Ne gledaj zlo očima i, tada – kao i da nema zla. Ani je sve svejedno ili sve joj je jedno. Kako god okrene, prolazak ispod duge joj je zagarantovan.

Da Vas podsetimo:  Lekari odgovorili Brnabić: Opet nas ne razumeš, i dalje nas omalovažavaš!

Dokle god ima rezultate, dodaje Brnabićeva „(o)brnobitno“, i dok je vlada u mogućnosti da podrži projekte, slične onima: „Slavija pod vodom“, ona fontanizovana, ili „Od izvora dva putića“, na Zelenom vencu, pa do kula koje simbolišu, pored (ribo)lova u mutnom, i Beograd na hlebu i vodi – neće biti potrebe da pitamo za Vulinove babe… pardon, za tetkino zdravlje.

I neka Vulin nanosi štetu vladi – čik, ako može! Neće se predsednik vlade na takve detinjarije osvrtati. Ima ona prečih stvari: devojku pod ruku, pa na neku priredbu u daleki svet. Kod Erdogana, na primer. Onaj Tomin falkon promenio pilota; ovaj novi ne pije kafu, pa nema padanja na nos, ni vraćanja s pola puta. Eto, i kad bi Vulin seo na mesto pilota, ne bi mogao da nanese štetu. A i ako nanese štetu, neka je nanese – ko ga je terao da seda u kokpit, kad ne zna da „koka“ i „avijatičar“ nisu jedno te isto.

Konačno, premijer(ka) kao da zaboravlja da je rekla kako „ima rezultat vlade“ („dok god imamo rezultat“), pa sada konstatuje, da će prepustiti narodu da proceni da li je vlada imala ili nije imala rezultata. Neka Vulin samo nanosi štetu, i onu osnovanu i neosnovanu! Njoj (premijeru) – sve joj je jedno svejedno! Njoj ni iz džepa, već samo u džep – kako god da obrne. Brnanje (izraz za šminkanje zaoravanjem „prvog ministra“) i kićenje/kačenje obećanja na svoj, Vulinov ili ko zna čiji brk, sada su joj sporedne digitalne discipline. Ima ona prečih stvari, a to je, da širi optimizam i priča kako joj je sve jedno svejedno ili joj je svejedno sve jedno.

Da Vas podsetimo:  Iluzija Vrhovnikovog "velikog plana"

„Građani će da odluče da li je bilo ili nije bilo rezultata“, kao da je šefica srpsko-hrvatske vlade, na kraju, malo došla sebi i shvatila gde se nalazi i o čemu uopšte govori. A kada će građani odlučiti? Kako stvari danas stoje, verovatno onda, kad više ne budu imali o čemu da odlučuju. Nije šteta kad šteta našteti šteti, ali je užasna šteta kada štetočine na šteti ne štetuju.

D. Gosteljski

koreni.rs

4 KOMENTARA

 1. Ovo je država u kojoj ličnu kartu moraš nositi u zubima,
  kraj svog povoca oko vrata u desnoj ruci, na izvolte,
  moraš znat lajat, trpet, ćutat i gutat,
  moraš znat „aport“, džaba ti pašport niko te neće,
  umesto struje pali sveće, sebi za života, jer neće imat ko drugi da ti to uradi,
  ostaćeš bez unučadi zbog „radioaktive“, otrovače te monsanto njive,
  nemoj da se buniš, što oligarsima džepove puniš…
  Ne čini drugima štetu, sem u krevetu,
  može ONA da „vidi“ pa da te postidi,
  žena, odvaljena ko stena,
  komšija Duško tvrdi da je muško,
  i neka je, treba mudavela da se vodi zemlja cela…
  Sedi brate do mene dok rakiju pečem da ti nešto rečem..
  Živeli za mnoga ljeta, nek pocrkaju pseta,
  bili zdravi i veseli, neprijatelji se pobesili…
  Živeli!

 2. Hrvati i Bošnjaci svakodnevno ponavljaju da je Republika Srpska genocidna tvorevina? Zašta mi u Srbiji i Republici Srpskoj ne ponavljamo da je Hrvatska genocidna nastala na klanju, pokatoličavanju i genocidu nad Srbima privremeno okupirane Republike Srpske Krajine? Zašta to Vučić, Dačić, Vulin i ostali izdajnici i plaćenici zapada kriju i taje istinu pred celim svetom? Zašta pričaju lakovernom narodu da su nam eu ameri i vatikan prijatelji posle 78 dana bombardovanja a pravoslavni Rusi neprijatelji do kada više?

 3. Ko šljivi ustaškinju Brnabićku, Vučića, Dačića, Vulina ipak su oni samo sluge koji dobivaju naredbe sa zapada i glavu dole. Naser Orić oslobođen svih optužbi kao i Gotovina, Čermak, Markač i ostali ustaše. Sad će od njega praviti heroja kao i Hrvati od svojih zločinaca. A najveći srpski izdajnik i strani plaćenik Vučić poziva na novo ćutanje Srba? Taj monstrum i bolesnik nema nit stida nit obraza. Da ne uvredi Bošnjake kao pre Hrvate ili Albance. Pa do kada više njegovo puzanje pred eu i zamajavanje celog naroda. Kud gura Srbe u eu koja nam je uz Vatikan i katoličku crkvu vekovni neprijatelj. Pokatoličavanje Srba u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj Hrvati i katolička crkva sprovodili su i pre I svetskog rata, pa u II svetskom ratu i sad zadnji genocid nad Srbima Krajine potpomognut Vatikanom i EU Srbi bi po Vučiću trebali odobravati? Pa Bože jel narod slep ili samo glup pa ne vidi kako nas podlac vodi u nestanak naroda i država? Zašta genocid nad Srbima prikriva od sveta i ne govori jasno o genocidu kad Hrvati mogu po cele dana o srboćetnicima dok u našim portalima ne puštaju reč ustaša pravi administratori proustaše u pokorenoj koloniji Srbiji. Hrvati su kaže sanjali svoj san o državi 1000 godina a mi Srbi kao narod nikad ne smemo zaboraviti privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu koja za Vučića nije bitna.

 4. Hrvatsku koloniju za izvoz smeća od hrane Srbiju vodi hrvatica ustaških pedigrea e Srbijo bedna kolonijo. Kaže Vučić dok sam ja vožd niko neće komadovati Srbiji, e pa bolesniče stranci ti i te kako komanduju ti samo izvršavaš naređenja pa ne glumi Srbina za narod svi znamo da si strani plaćenik, izdajnik i sluga neprijatelja Srba i Srbije.Hrvati zabranili Vučiću da dolazi u NDH ali samo ti odi i ulizuj se ali oni te ne žele ni tako poniznohg i pokrnog niko ne ceni slabića.Hrvatima je kriv heroj major Tepić što im nije živ pao u ruke kao oficiri u Bjelovaru koje su zarobili pa žive klali i pišali po njima. Njima su bili bolji komadanti varaždinskog korpusa i koprivničke kasarne koji su se predali izdali ljude i pogazili zakletvu koju su položili. Godinama su primali platu u miru a čim je došlo do rata oni se predaju? Predsednika Srbije u hrvatskom saboru nazivaju ćetnikom? Svaki dan hrvatske radiostanice i državna tv vrište o srboćetnicima a u Srbiji muk i ćutanje zašto? Vučić brže bolje hrvatima asfaltira ulice u Tavankutu a svestan je da Srbi u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini žive baz vode, struje i cesta i ne pita do kada? Hrvatima se pogoduje pa kupuju naše njive i preduzeća po Srbiji dok Srbin to ne sme od „ branitelja“ u Hrvatskoj do kada? U Srbiji ćirilica normalna gde ima i gde nema Hrvata u Hrrvatskoj ćirilica Srbima strogo zabranjena. U Hrvatskoj pričaju o genocidnim Srbima dok u Srbiji uporno neko brani istinu o najgorem genocidu u XXI veku proterivanju Srba iz Krajine. Hrvati i Vatikan to rade sistematski i pre prvog svetskog rata pokatolićavanjem u manastiru Marči, Žumberku, Križevačkim selima, i podravskim selima oko Trešnjevice koju su preimenovali u Črešnjevicu.U Srbiji mrak i cenzura, podravskim selima oko Trešnjevice koju su preimenovali u Črešnjevicu. Pa kroz prvi i drugi svetski i ovaj zadnji građanski Srbi sistematski s 45% udela u stanovništvu spali klanjem i genocidom na samo oko 3 % a Srbija ćuti? Pa tako Srpska Kapela, Srpske Moravice, Majkovac i stotine srpskih sela u Hrvatskoj nose nova dovoljno hrvatska i katolička imena a Srbislavci u Srbiji ne može zašto? Zbog podaništva, sluganstva i naše gluposti i slabosti. U Ameri ci se ameri opet sprdaju sa Srbijom i brane svoje ustaše kažu nisu slednici NDH? Pa kako im je onda valuta kuna kao i u NDH, skandiraju pozdrav za dom spremni kao u NDH, Skandiraju na stadionima kolji, kolji Srbina kao u NDH, izvršili su genocid na Srbima iz privremeno okupirane Republike Srpske Krajine uz pomoć eu, vatikana i amera. A ” naše” “kao srpske novine” blic, kurir, vesti i ostale ne dozvoljavaju da slučajno kažete ustaša jer su i administratori proustaše u Srbiji? Kolonija Srbija je baš kolonija okupirana i ponižena. U našoj Srbiji ne smemo reći ustaša jer ih vređamo a nema veze što u Hrvatskoj od jutra do sutra preko tv i radia ono malo Srba mora slušati o SRBOČETNICIMA čak i Vučića zovu u njihovom saboru četnikom. Koji izdajnici su moderatori u ” srpskim” izdajničkim portalima, ko nedozvoli da se genocid nad Srbima zove GENOCID šta i jeste?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime