Brza čokoladna torta

0
228
Foto: printscreen

Brza čokoladna torta je dezert bez kog ubuduće nećete moći da zamislite opuštanje uz šoljicu kafe. Priprema je jednostavna, ništa se ne peče, a uživanje je maksimalno.

Brza čokoladna torta priprema se od sledećih namirnica:

3 dl mleka

kašika vanilin šećera

2 kašike šećera

2 kašike gustina

100 g crne čokolade

100 g šlaga u prahu

1 dl mleka

200 g piškota

po potrebi mleko za umakanje piškota

aroma ruma

Priprema:

Razmutite vanilin šećer, običan šećer i gustin u mleku i skuvajte kao puding. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohladite fil (fil prvo ohladiti na sobnoj temperaturi, pa u frižideru, treba da bude baš hladan. Prethodno ga pokrijte providnom folijom kako se ne bi stvorila korica) Dok se fil hladi, umutite šlag. Sjedinite fil i šlag mikserom. Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, poređajte piškote koje ste umočili u mleko začinjeno aromom ruma, premažite trećinom filom, ponovo umočene piškote i tako dok ne porošite sve sastojke. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, okrenite na poslužavnik, ukrasite po želji i služite. Za dekoraciju možete koristiti istopljenu čokoladu, šlag ili nešto treće po izboru.

Izvor: Noizz

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime