Buhtle

0
597

buhtleSastojci za nadolaženje kvasca:

20 g kvasca (pola kockice)
1 kašika šećera
1 dl toplog mleka

Sastojci za testo:

1/2 kg brašna
10 dag šećera
10 dag otopljenog maslaca
1.5 dl toplog mleka
1 jaje
1 vanilin šećer
malo limunove korice
prstohvat soli

Za nadev:
Džem

Priprema:

U manju činiju staviti izmrvljen kvasac, dodati toplo mleko, 1 kašiku šećera i malo brašna. Pustiti da kvasac nadođe. U drugu, veću činiju staviti 1/2 kg brašna, dodati šećer, otopljeni maslac, mlako mleko, prstohvat soli, limunovu koricu, izmućeno jaje i vanilin šećer. Na kraju dodati uskisli kvasac. Masu izraditi mikserom, sa spiralnim metlicama, dok se ne dobije glatko testo i dok se ne počne odvajati od zidova činije. Zatim testo ostaviti, pokriveno kuhinjskom krpom, bar 1/2 h, da se udvostruči. Posle toga, testo premesiti ručno i napraviti od njega kuglice. Svaku kuglicu rastanjiti u obliku kruga i na sredinu staviti džem. Slepiti testo prstima, da se ne bi buhtle otvorile pri pečenju i džem cureo. Poslagati buhtle u podmazanu tepsiju, gusto jednu do druge i peći na 160 stepeni, oko 1/2 h. Kada se ohlade, posuti ih prah šećerom i poslužiti.

like-button.net here

wordpress-themes.org here

PODELI
Prethodni tekstPravoslavni narodi i Rusija
Sledeći tekstDaljine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime