„BUJOŠEVIĆU, ODLAZI“ Pismo arhitekte i fudbalera Partizana

1
402
Ivan Stojković, arhitekta u penziji / Foto: Privatna arhiva

Svakodnevne informacije o novim aferama, o kriminalu i lopovlucima velikih razmera i zloupotrebama svake vrste, od strane vlasti na svim nivoima, potvrđuju da se ta piramida vlasti zapravo (postepeno) pretvorila u zločinačko udruženje koje nemilosrdno satire sve što joj se nađe na putu i pljačka sve što se još u Srbiji može opljačkati.

Za to vreme RTS ćuti! i nikom ništa.

Doduše, „neraskidivo trojstvo“: Generalni direktor RTS-a – Upravni odbor RTS-a, podpomognuti REM-om (REM imenuje Upravni odbor; Upravni odbor bira Generalnog direktora), radi po striktnim upustvima iz „centrale“ zločinačkog udruženja. Ta upustva su (pretpostavimo) mogla biti sledeća:

– Ignorisanje, izbegavanje, sakrivanje od javnosti (za njih) delikatnih tema.

– „Trovanje“, laganje naroda, kako se u Srbiji dobro živi, da je u Srbiji sve bolje i bolje i da je nastupilo „zlatno“ doba!

– Glorifikovanje stvarnih uspeha ili izmišljenih uspeha čelnika SNS-a, naročito njihovog predsednika.

– Glorifikovanje svakodnevnih laži predsednika i drugih čelnika SNS-a.

– Ignorisanje opozicionih čelnika i drugih funkcionera, njihovo pljuvanje, uz obavezno etiketiranje: lopovi, fašisti, ljotićevci……

– Svim sredstvima omalovažavanje i vređanje neistomišljenika.

Dosledno, pridržavajući se ovakvih uputstava, RTS je dotakla dno dna! i izjednačila se sa „Pinkom“, „Hepijem“, „Studiom B“, „Kurirom“ i ostalim elektronskim i pisanim šundom.

Imajući u vidu značaj RTS-a, kao jedne od najvažnijih državnih institucija, posebno od kada ima status „Javnog servisa“ svih građana (kraj 2005. godine), koristim pravo da javno izrazim svoje lično nezadovoljstvo zbog katastrofalnog stanja u kome se danas RTS nalazi, uz strepnju da i ona (RTS) neće izbeći sudbinu svih ostalih državnih institucija, koje su toliko urušene, da praktično više i ne postoje.

Dragan Bujošević / Foto: YouTube Screenshot

Epilog neuspešno završenog konkursa (bez obrazloženja?) i raspisivanje ponovljenog konkursa za izbor generalnog direktora RTS-a (pre isteka zakonskog roka za eventualne žalbe?), bio je samo neposredan povod mog obraćanja javnosti i bila je to jedna mala ilustracija kako je Upravni odbor RTS-a (na sprovođenju ovog konkursa) demonstrirao svoju veliku nesposobnost i nekompetentnost. Tokom trajanja konkursa iznete su brojne mahinacije generalnog direktora Dragana Bujoševića, mnoge protivzakonite radnje i finansijske malverzacije, sve učinjene uz saglasnost Upravnog Odbora RTS-a, (a koje je obelodanio jedan od prijavljenih kandidata na konkursu, pozivajući se na Izveštaj Državnog revizora 2018. godine).

Da Vas podsetimo:  ULUS i NKSS: Sram vas bilo! Ministarstvo kulture i informisanja objavilo najsramnije saopštenje u istoriji te institucije
Foto: RTS , printscreen

Iako je poznato šta je sve RTS sakrivala od javnosti, ili je o mnogim temama izveštavala selektivno i tendenciozno, veliki deo javnosti se o svemu tome ipak informisao preko društvenih mreža.

Retrospektiva događaja i afera na koje bi trebalo podsetiti:

– katastrofalna poplava, broj žrtava? (2014. godine)

– pad helikoptera vojske Srbije, (mart 2015. godine)

– pljačka penzija, (oktobar 2014. – oktobar 2018)

– protesti penzionera

– sporni Ugovor o izgradnji „Beograd na vodi“ (jul 2015)

– incident u Kruševcu koji se pretvorio u protest „Stop krvavim košuljama“ (decembar 2018)

– protestne šetnje „1 od 5 miliona“ (počele u Beogradu, a proširile se po celoj Srbiji)

– protestne šetnje „bojkot 2020“

– afera „Ktušik“ (otkrivena novembar 2019)

– „uzbunjivač“ Aleksandar Obradović (2019)

– afera „Jovanjica“, plantaža marihuane, (otkrivena (2019)

– paljevina kuće i pokušaj ubistva novinara M. Jovanovića, Grocka (decembar 2018)

– kupovina stana ministra Vulina (posredstvom tetke njegove žene ?!) (septembar 2017)

– ukidanje železničke stanice u Beogradu (juli 2018)

– ubistvo Olivera Ivanovića (januar 2017)

– saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi kod Doljevca, poginula Stanika Gavrilović (februar 2019)

– nabavka medicinske opreme (vrednost?)

– suspenzija Narodne skupštine i Vlade Srbije

– uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa

– uredbe Vlade, osnivanje „Kriznog štaba“

– mrcvarenje Beograda (trg Slavija, Trg Republike, sakaćenje zelenila, gradski prevoz (konstantno)

– izborna bruka (2020)

S obzirom na to da se u navedenim događajima i raznim aferama krije i bezakonje i kriminal, i lopovluk i korupcija, RTS se svojim odnosom prema navedenim događajima (informisanjem, neinformisanjem i dezinformisanjem javnosti) sama svrstala u saučesnike zločinačkog udruženja, protagonista svih ovih događaja.

E, sad, postavlja se više umesnih pitanja: jedno od najvažnijih je ko stvarno upravlja RTS-om? U kontekstu odgovora zanimljiva je uloga Generalnog direktora RTS-a i Upravnog odbora RTS-a, a nije zanemarljiva ni uloga REM-a. Da li postoji neko telo koje kontroliše upravljanje RTS-om? Da li je navedeni Izveštaj Državnog revizora validan? Ako jeste, kako je moguće da se niko od nadležnih organa zbog toga ne uzbuđuje? Niko se ne pita zbog čega je gledanost drastično opala? Nikoga, zbog toga nije ni sramota. Pa ni generalnog direktora to ne dodiruje, nije ga zbog svega ni sramota. iako mu je istekao mandat, iako je ispunio sve zakonske kriterijuma za odlazak u penziju, njemu nije dosta, on bi (ili, oni bi hteli) još!

Da Vas podsetimo:  Da li će rijaliti programi preći u noćni termin
Vasko Vasović, kandidat za direktora RTS / Foto: printscreen

Koji su to oni? Pa, tu leži zec oko poništavanja konkursa za izbor generalnog direktora RTS. On misli da je nezamenljiv, tokom celog svog mandata u RTS-u igrao je sramnu i ponižavajuću ulogu. Bio je spram vlasti obična krojačka lutka. Kritike ili predloge (koje je povremeno dobijao), najčešće je ignorisao, a kritičarima odgovarao u maniru svojih mentora, bez iole poštovanja, vređajući ih, bahato i bezobrazno, jednovremeno rugajući se svim nezadovoljnim korisnicima javnog servisa, zaboravljajuci, pritom, da ti korisnici redovno plaćajući mesečnu taksu, dobrim delom učestvuju u punjenju budžeta, iz kojeg se delimično Javni servis izdržava, a on i njegovi saradnici primaju platu.

Sećajući se 9. marta 1991. godine, kada se narod (uglavnom iz Beograda) naljutio i demonstrirao protiv TV (tada popularno nazvana TV „Bastilja“), u sukobu sa policijom, kada je razlupao (narod) centar Beograda, smenio generalnog direktora TV D. Mitevića i četvoricu glavnih i odgovornih urednika – tenkovi su tada izašli na ulice Beograda i umirili demonstrante.

Slično tome, 5.oktobra 2000. narod se ponovo naljutio (ovoga puta iz cele Srbije), srušio je tadašnju vlast, u sukobu sa policijom (dok je policija pružala otpor) zapalili su Narodnu skupštinu i zgradu TV, a onda provalili u zgradu TV na glavni ulaz, zajedno sa bagerom. U opštem metežu generalni direktor Dragoljub Milanović i glavni urednik Milorad Komrakov su jedva izvukli živu glavu, budući da ih je narod bukvalno linčovao.

Danas razmišljam o našoj stvarnosti, o nezadovoljstvu naroda koje već dugo vremena tinja, o RTS-u i njenom generalnom direktoru koji i dalje ne prestaje da prkosi narodu, o budućnosti…

Ne čekaj da se narod ponovo naljuti… Bujke, odlazi!

Ivan Stojković
arhitekta (u penziji) i bivši fudbaler Partizana
Izvor: direktno.rs

1 KOMENTAR

  1. Gospodine Stojkoviću, ne možete se boriti protiv LAŽI RTS svojim lažima !! Dogadjaji koje ste ovdje opisali u vezi petooktobarskih zbivanja jeste neistina ili LAŽ !!! Poslije toliko vremena danas svi znamo i istinu petooktobarskog prevrata !! Nije se baš “ narod naljutio i srušio vlast “ !! Svi znamo da su Amerikanci organizirali samo dio tog naroda !! Znamo da su taj dio, tog naroda veoma dobro platili !!! Gluplji dio tog naroda, snimio je poslije i film ili TV seriju, kako su odlazili u ameičku ambasadu u Madjarsku, i kako su prenosili velike količine novca, ušivene u odjeću- jakne , čime su plaćali “ ljutnju naroda “ !!! Naravno da je tu bilo i značajan broj „korisnih idiota “ !! Ipak su oni plaćeni znali šta rade, pa su kao najvažniji zadatak, upali u SKUPŠTNU i zapalili biračke kutije !!!
    Svi problemi koje imamo danas, posebno oko KiMa, ali i uništene privrede, vojske, banaka pa i ovo oko RTS direktna su posljedica učinku po Vama “ razljućenog“ , a po meni korumpiranog i izdajničkog dijela naroda !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime