Čekamo iznenađenje od Hašima Tačija

0
597

Taci-700x394Hašim Tači se sprema da bude predsednik Kosova. Svet je za to saznao iz saopštenja Isa Mustafe, premijera samoproglašene republike. Ili iz saopštenja samoproglašenog Isa Mustafe, a možda i samoproglašene izjave premijera Mustafe… Uostalom, vrag će ga znati. Nego, tu se postavlja drugo pitanje: ko želi da od trgovca ljudskim organima napravi predsednika tako egzotične teritorije? On sam, kosovska mafija ili narkosindikat “Klinton i K*”? Da nije možda Barak Obama, koji neprekidno tvrdi da ne voli bandite. Naravno, Barak je preopterećen čovek, on ne može lično znati svakog bandita. Eto, pitajte ga da li je bandit Milo Đukanović i videćete kako će se on iznenaditi… Milo Đukanović bandit? Nemojte se šegačiti! On pristupa NATO paktu, a to vam je najveća garancija uljudnosti.

Ali sa Hašimom Tačijem je sasvim druga priča. Svaka organizacija koja se bavi zaštitom ljudskih prava i bivši tužilac MTBJ Karla Del Ponte, direktno ukazuju na Hašima Tačija kao na mučitelja. Ma koliko se pretvarao, ovde ne možeš da izigravaš neznalicu. Kao, nisam ništa znao, zato sam i odobrio. Jer na Kosovu, bez odobrenja Amerikanaca, čak ni muva ne sme da pristupi polnom aktu.

Premda, sa druge strane, mučitelj već odavno radi kao ministar samoproglašenih inostranih poslova Kosova i ni jedan slučaj njegove odmazde nad partnerima još nije zabeležen. Da li se on iznenada preobratio i krenuo na stazu blagočestivosti? Pa valjda nije uzaludan vaspitni rad sa njim sprovodila sama Medlin Olbrajt. I premda je, u skladu sa poreklom, Medlin određeno da ide u sinagogu, ona je mladiću ukorenjivala katoličke dogmate, od kojih je on usvojio da kod katolika Božić nastupa ranije nego kod Srba. Tim svojim otkrićem Hašim Tači je upravo obradovao hrišćanski svet, sa kojim on lično nema apsolutno nikakve veze.

Da Vas podsetimo:  NAJVEĆI „ALBANSKI“ JUNAK JE SRBIN! Njihov istoričar priznao istinu: Rodila ga je majka Vojislava

No, najsmešnija stvar je u tome što je mašta o predsedničkoj fotelji toliko zavrtela glavu samoproglašenog Hašima, da je on čestitao čovečanstvu nastupajuću 2017. godinu.

Ne mislim da je on toliko slab u aritmetici. Ovde se najverovatnije radi o nečemu drugom. On je očigledno smislio za tu godinu nekakvo veliko iznenađenje. I dozvolio je grešku po Frojdu[1]: mislio je “za godinicu dana prirediću ja svima pravu klanicu” a rekao je “Srećna Nova 2017. godina!”

Čekaćemo iznenađenje od tog samoproglašenog prostranstva sa njegovim samoproglašenim, da li političarima, da li banditima.

[1] Frojdovska greška ili lapsus – pojam koji je u psihologiji tako nazvan po Frojdu, kada se misli o jednom a kaže se ili napiše nešto sasvim drugo (primedba prevodioca)

Dmitrij Sedov

fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime