Četiri puta odlikovan u ratu za Kosovo, a živi bez struje!

2
808

Poznato je da se Srbija i u istoriji ogrešila o svoje junake, borce koji su s puškom u ruci branili zemlju, a kasnije prosili na mostovima. Ni danas situacija nije daleko.

Dejan Damjanović je ratovao na Kosovu 1999. godine i kako kaže četiri puta je odlikovan. Danas jedva preživljava.

Šta da kažem, živim bez struje. Snalazim se kako znam i umem. Kada sam imao novac dao sam ga na zajam i nikada ga nisam video. Sada sam na sudu za moje pare, a struja mi je isključena zbog 30.000 dinara. Strašno je šta se radi sa ljudima. Dok na jednoj strani, uspevaju neki dezerteri i foliranti, ja se borim za parče hleba, a četiri odlikovanja iz rata imam. Šta dalje da se priča? – pita se ovaj borac iz Niša.

On je nekada radio u „Partizanski put“ iz Beograda.

Hajde sada da me zovne da ginem za Kosovo? Sad kad me je posle rata, država urnisala, samo sam tražio pristojan život, a ne nagrade – priča Damjanović i dodaje da nema dece.

On kaže da je najstrašnije što niko ne da rešenje.

Nama borcima niko ne izlazi u susret da reši probleme. Mi ne vidimo da neko hoće da izađe ispred nas i kaže da hoće da reši probleme. To je daleko od rešavanja, ali da se bar krene od nečeg – zaključuje Damjanović.

K.S.
Izvor: gradjanin.rs

2 KOMENTARA

  1. Овакви ликови су стварно за сажаљење. Не зато што дугује за струју, него зато што затвара очи – јер само идиот то не схвата – пред чињеницом да данас Србијом владају управо они против којих се борио. И жали се што га за то не награђују. Могу само да закључим да су му се та одликовања, ако их је заиста добио, догодила случајно. Његова „борба“ против окупације Србије од стране тог истог непријатеља данас се састоји у томе да за шаку динара даје материјал његовим гласилима, као што је „грађанин.рс“, који случајно баш у ово време лансира поруку да се за Космет не вреди борити. Бити без струје је много мање зло од бити у (душевном) мраку…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime