Čitanje basni za decu na jutjub kanalu

0
423
Foto: printscreen

Povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade, 20.3.2020. Pan teatar je pripremio iznenađenje za naše najmlađe.

S obzirom na situaciju u zemlji a u cilju kvalitetnije provedenog vremena u kući, od petka 20. marta prikazivaće se sitkom „Boka i Čeda“, na jutjub kanalu ovog teatra, gde će svakog petka u 17 časova biti postavljeno pet novih epizoda.

U ovoj seriji devojčica Boka i njen drugar kuca Čeda čitaće deci basne koje je zabeležio Dositej Obradović. Iznenađenje je utoliko veće što se po prvi put u Pan teatru u digitalnom formatu predstavlja jedno ovakvo ostvarenje za najmlađu publiku. Junaci se sa scene sele u digitalni svet, kako bi deci i na ovaj način ulepšali detinjstvo i učinili ga bogatijim kulturnim i edukativnim sadržajima.

„Dositejeve basne se čitaju kroz priču, odnosno kroz zabavnu i interaktivnu komunikaciju. Svaka priča sadrži pouku koja je namenjena deci“, ističe glumica Olivera Viktorović.

Dositej Obradović je govorio: „Daj detetu osmeh, a ono će ti dati dušu“. Sigurno je da će nova serija izmamiti dečje osmehe i dopreti do svakog deteta, jer im teatar ovoga puta poklanja najlepše poruke koje ostaju za ceo život.

Link ka pomenutom jutjub kanalu je OVDE .

A jednu od basni pogledajte u nastavku:

Izvor: Kuća dobrih vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime