Čokoladna kraljica: Torta od tri vrste čokolada kojoj nećete odoleti

0
285
Foto: printscreen

Kora:

3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike kakaoa
1 kašika brašna
5 g praška za pecivo

Fil:

500 ml slatke pavlake
500 g krem sira
200 g šećera u prahu
150 g crne čokolade
160 g mlečne čokolade
160 g bele čokolade

 Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom da se dobije čvrsta pena. Dodati žumanca i opet sve umutiti. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao sa praškom za pecivo i sve sjediniti. Istresti u kalup 26 cm u koji ste stavili papir za pečenje, pa koricu peći oko 20 minuta.

Otopiti sve tri vrste čokolade. Najjednostavnije je u mikrotalasnoj na laganoj vatri, odmah do odmrzavanja. Tada nikako neće zagoreti. Dok se čokolade prohlade praviti bazu. Pomešati krem sir i šećer u prahu. Umutitislatku pavlaku mekano. Pomešati krem sir i slatku pavlaku. Podeliti na tri dela, pa u svaki dodati po jednu vrstu čokolade i sjedniti. Na koricu naneti filove počevši od najtamnijeg. Dekorisati po želji i dobro ohladiti.

U videu je torta stajala samo sat vremena u frižideru i možete videti da je dosta čvrsta.

Izvor: Stil / Opanak

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime