Crkveni raskol – nuklearni odgovor!

1
1365

Gost novog „Politikon-a“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je prof.dr Zoran Milošević poznati sociolog religije.

U emisiji su otvorene aktuelne teme pravoslavnog raskola kao i posledice ovih dešavanja na Srbiju i ceo svet.

Na pitanje voditelja zašto pravoslavlje toliko smeta Milošević odgovara:

“Svi vodeći američki geopolitičari su izjavili da se pravoslavlje ne uklapa u novi svetski poredak. Obrazloženje zašto je to tako je jednostavno:pravoslavlje kod svojih vernika razvija slobodarski duh. To je duh koji ne trpi teror, koji ne trpi zlo iznad sebe. Slobodoljublje koje se razvija u(pravoslavnom) verniku se manifestuje otporom prema totalitarnoj ,nasilničkoj državi ili pojedincima koji su sami po sebi ophrvani zlom koje nose u sebi. I onda(pravoslavni vernici) razvijaju oslobodilačku borbu. U našoj istoriji mi smo se borili bezbroj puta protiv zla, kao i Rusi. Zato smetamo“.

Kao jedan od retkih intelektualaca koji otvoreno govori o projektu Svetske Vlade profesor Milošević ukazuje da je na bliskom istoku pojačana mesijanska atmosfera, do te mere da je čak i gugul na svojim mapama već ucrtao treći Solomonov hram, da Jevreji uveliko čekaju svoga Mesiju. Milošević ističe da to nije mesija za pravoslavne hrišćane, već upravo suprotno, da je to zapravo Biblijski antihrist.

Milošević nastavlja :

“Na religijskom planu povedena je politika ujedinjenja religija, to je ekumenizam. To je nastavak unije kod katolika, ali je izvorno ekumenizam delo okultnih društava i protestanata. Tek posle drugog vatikanskog sabora tj. koncila ekumenizam je postao deo zvanične politike rimokaločke crkve. Kod njih ekumenizam ima značenje podčinjavanja pravoslavnih i drugih Vatikanu.“

Osvrćući na geopolitčke posledice pravoslavnog raskola Milošević nastavlja:“U međuvremenu se vrši udar na Rusiju preko davanja autokefalnosti tzv. Ukrajinskoj Pravoslavnoj Crkvi. Taj potez nije dovoljno osvetljen sa aspekta geopolitike i iz aspekta njegovih posledica. Ovaj potez je ne samo osveta Rusiji zbog Novorusije i Krima, zbog Sirije, već je udarac u srce.Ovo može da izazove mnogo veće posledice, osim raskola. Ovo je potez koji provocira nuklearni i svetski rat. Vidite, ako u Ukrajini krenu da zauzimaju hramove RPC kao što je čuvena Lavra u Kijevu i druge, Rusija ne može da ostane ravnodušna.“

Da Vas podsetimo:  Lavrov je Vučiću dao poslednje upozorenje!

Ukazujući na problem rumunizacije Srba prof. Milošević kaže:

“Ono što je našoj javnosti malo poznato jeste da se današnja Transilvanija nekad zvala Erdelj, a da je glavni grad Tranislvanije danas Alba Julia, da se zvao Beograd i da je u njemu stolovao srpski Mitropolit pod jurisdikcijom Srpske Crkve“.

1 KOMENTAR

 1. “Ono što je našoj javnosti malo poznato jeste da se današnja Transilvanija nekad zvala Erdelj, a da je glavni grad Tranislvanije danas Alba Julia, da se zvao Beograd i da je u njemu stolovao srpski Mitropolit pod jurisdikcijom Srpske Crkve“.

  A šta ćemo sa Skadrom?

  Ko je tamo stolovao?

  Zaštoi smo se odrekli Srba, koji danas žive u Albaniji?
  Da li su Srbi u Albaniji manje vredni od Srba u Rumuniji ili Mađarskoj?

  Ma kako to nekome apsurdno zvučalo, put za povratak KiM u ustavno-pravni sistem Srbije može da ide samo preko Srba iz Albanije!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime