Crnogorci ne ljube lance

0
591

Temelji Srpstva su postavljeni u Crnoj Gori. U tom ponosnom narodu, iznikle su najveće srpske vojskovođe, dinastije i književnici. I junaci, poput vojvode Tripka Džakovića, koji se na mostu na Premćanima sa trideset svojih rođaka suprostavio sili od šesnaest hiljada Turaka i tim činom nadmašio i odnos snaga i hrabrost najčuvenije antičke bitke, Termopilske.

Kako uvek, tako i danas imamo junake u Crnoj Gori koji štite nasledstvo i zavet. Jer, Crnogorac i Milogorac nisu istog roda. Kao što to nisu ni Srbin i Evropejac. Nije ni njima lako tamo, kao što nije ni nama ovde. Mi tamo imamo okupiranu braću, a oni ovde. Ne smemo se ljutiti na sve njih jer se nisu odmah odbranili. Licimerno je jer se ni sami nismo odbranili. Nismo, ne jer ne želimo, već što u ovom trenutku nismo dovoljno jaki. Kako oni imaju stranu vojsku u zemlji, tako je imamo i mi. Kako kod njih menjaju i pismo, i udžbenike i celokupnu njihovu svest, povređuju ih, gazeći im ikone i pljujući im na tradiciju, tako i kod nas rade. Kako oni imaju Milogorce, tako i mi imamo Evropejce, Beograđane sa velikim B, koji žele beogradsko državljanstvo, a ne srpsko. Gomile NVO koje kidišu na sve srpsko i sveto! I šta smo uradili? Ništa. Pa onda, nemojmo to isto ništa zamerati Crnogorcima, među kojima je puno puta bilo većih Srba, nego u Srbiji. Ne odričimo se braće, kao ni pedlja srpske zemlje! Borimo se i pomažimo jedni druge! Drugi nas neće čuvati, mi smo nam sve što imamo.

Pet vekova Turcima nije bilo dovoljno da nas razrode. Ovi novi Turci, neće ni toliko izdržati. I ponovo će zasijati Srpstvo jer to tako biva uvek.

Da Vas podsetimo:  Zaustavimo pandemiju nasilja u porodici

Do oslobođenja!

Nikola Petrović
Izvor: vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime